HDP'li Başaran:

HDP'li Başaran:

"Türkiye geri dönüşü olmayan yola giriyor. Hukukun konuşulmadığı Türkiye'ye günbegün yaklaşıyoruz"

TBMM (AA) - HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, hak ihlalleri nedeniyle Türkiye'nin geri dönüşü olmayan bir yola girdiğini savunarak, "Hukukun konuşulmadığı Türkiye'ye günbegün yaklaşıyoruz." dedi.

Başaran, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilan edilen OHAL'le Türkiye'nin hukuk devleti olma vasfını kaybettiğini söyledi.

OHAL ile birlikte FETÖ ile mücadele gerekçesi altında partilerinin yöneticilerinin ve muhaliflerin tutuklandığını, gazetecilerin cezaevine konulduğunu, binlerce kişinin işinden edildiğini ve belediyelere kayyum atandığını ifade eden Başaran, "Türkiye, 20 Temmuz'dan bugüne artık ihlallerin ülkesi, fermanların ülkesi, insanlığa karşı suçların ülkesi haline geldi." diye konuştu.

HDP'nin Diyarbakır'da "adalet ve vicdan nöbeti" başlattığını anımsatan Başaran, "Arkadaşlarımız, 55 derecelik sıcakta abluka içinde tutuldu. Halkın katılımı engellendi. 15 Temmuz'dan sonra insanlar demokrasi nöbeti tuttuğunda haktı da biz bugün adalet ve vicdan nöbeti tutuyorsak hak değil mi? Sokaklar sadece iktidarın mı olacak?" sözlerini sarf etti.

Başaran, cezaevlerinde tutuklu ve hükümlülerin haklarının ihlal edildiğini öne sürerek, FETÖ sanıklarının tek tip kıyafetle mahkemeye çıkarılmasına ilişkin görüşlerin de "Guantanamo'nun övülmesi" ve insanlığa karşı suç olduğunu öne sürdü.

Büyükada'da gözaltına alınanların tutuklanmasına da değinen Başaran, "Artık adaleti arayan herkesin sesini yükseltmesi gerekiyor. Türkiye geri dönüşü olmayan yola giriyor. Hukukun konuşulmadığı Türkiye'ye günbegün yaklaşıyoruz. Bizim de nöbetimizin sloganı olan, durmayıp, durdurmamız gerekiyor." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :