HDP'den sanatla ilgili araştırma önergesi

HDP'den sanatla ilgili araştırma önergesi

TBMM (AA) - HDP, "sanat ve kültür alanında yaşanan sorunların" bütün boyutlarıyla araştırılması ve gerekli çalışmaların yapılması için Meclis...

TBMM (AA) - HDP, "sanat ve kültür alanında yaşanan sorunların" bütün boyutlarıyla araştırılması ve gerekli çalışmaların yapılması için Meclis Araştırması açılmasını istedi.

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, sanatın her zaman özgür düşüncenin, barışın ve özgürlüğün yanında olduğu ifade edildi.

Türkiye'de sanatın hiç olmadığı kadar büyük bir saldırı ve baskı altında olduğu ileri sürülen gerekçede, bütün alanların itiraz edemeyecek hale getirilmeye çalışıldığı savunuldu. Gerekçede, birçok Kürt sanatçının Kürtçe müzik veya tiyatro yaptığı için cezaevine konulduğu iddia edildi.

Gerekçede, "Sanat barışın öncüsü, yaratıcısı ve özgür düşüncenin kalbiyken bugün savaşın, baskının hedefine konulmuştur. Bütün bu vesilelerle bir Meclis Araştırması açılmasını talep ediyoruz." ifadesi kullanıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :