HDP'den Meclis Araştırma istemleri

HDP'den Meclis Araştırma istemleri

HDP Grup başkanvekilleri Buldan ve Baluken, yolsuzluklar, Paris cinayeti, operasyonlar ve internet konularında Araştırma önergeleri verdi

TBMM (AA) - HDP TBMM Grubu, Türkiye'nin yakın tarihindeki yolsuzluklar, Paris cinayeti, son günlerdeki operasyonlar ve internet konularında Meclis Araştırması açılmasını istedi. 

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve İdris Baluken tarafından TBMM Başkanlığı'na verilen Araştırma Önergesi'nde, "17-25 Aralık yolsuzluk operasyonları başta olmak üzere Türkiye'nin yakın tarihindeki meydana gelmiş yolsuzlukların araştırılması" talep edildi.

Baluken tarafından verilen Araştırma Önergesi'nde, 9 Ocak 2013 tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen üç Kürt kadın siyasetçiye yönelik suikastin açığa çıkarılması ve suikast planında yer alan karanlık odakların belirlenmesi  istendi.

Baluken'in verdiği diğer Önerge'de, son günlerde Eğitim-Sen başta olmak üzere siyasi partilere, sendikalara, demokratik kitle örgütlerine ve muhaliflere yönelik başlatılan operasyonların tüm boyutlarıyla araştırılıp hukuksuzlukların ortaya çıkarılması ve kamuoyunun konuyla ilgili bilgilendirilmesi için Meclis Araştırması açılması gerektiği belirtildi.     

Buldan tarafından verilen diğer önergede ise İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un uluslararası ve ulusal olmak üzere siyasi ve toplumsal etkileri, uygulamada doğan sorunların  ve düzenlemenin "sansür kanunu" olmaktan çıkarılması için Meclis Araştırması açılması istendi.       

AA

Kaynak:Haber Kaynağı