HDP'den İçişleri Bakanı Ala hakkında gensoru önergesi

HDP'den İçişleri Bakanı Ala hakkında gensoru önergesi

TBMM (AA) - HDP, "Sokağa çıkma yasakları adı altında uygulamalar neticesinde gerçekleştirilen hak ihlalleri, mağduriyetler, yaşanan ölümler ve sivillere...

TBMM (AA) - HDP, "Sokağa çıkma yasakları adı altında uygulamalar neticesinde gerçekleştirilen hak ihlalleri, mağduriyetler, yaşanan ölümler ve sivillere yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırılarda gerekli önlemlerin alınmadığı" iddiasıyla İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkında gensoru önergesi verdi.

Grup Başkanvekilleri İdris Baluken ve Çağlar Demirel'in imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, "Diyarbakır, Ankara ve İstanbul'da yüzlerce insanın yaşamını yitirmesine sebep olan terör saldırısının faili olan DAİŞ ile ilgili ciddi bir soruşturma ve ceza sisteminin geliştirilmediği" savunuldu.

Gerekçede, şunlar kaydedildi:

"Ortadoğu coğrafyasına dağılmış Selefi örgütlerle oluşturulan bağlar birçok yerde deşifre olmuş, DAİŞ'in daha önce Ankara ve Diyarbakır'da en son 28 Haziran 2016 tarihinde Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirdiği saldırılara rağmen hala temkinli bir dil kullanmaya devam edilmiş, ayrıca DAİŞ de yaptığı tüm saldırıları üstlenirken, Türkiye'deki saldırıları üstlenmemek gibi bir tutum sergilemiştir.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın ilk elden sorumluluk makamında olduğunu tekrar hatırlatmak ve ölümler ile yıkımlardan ötürü ortaya çıkan tabloda kendisi hakkında bir gensoru önergesi vermek zarureti doğmuştur."



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :