HDP'den CHP'nin yürüyüşüne destek!

HDP'den CHP'nin yürüyüşüne destek!

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, CHP'nin yürüyüşünü destekleyerek, yürüyüşün geç başlayan bir adım olduğunu ifade etti.

Diyarbakır'da Kobani olaylarını bahane ederek halkı sokağa çağıran ve bu çağrıyı demokratik bir hak arayışı olarak gören daha sonra da 52 kişinin ölümüne sebep olan HDP şimdi de CHP'nin sokak çağrısına destek verdi.

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, CHP'nin yürüyüşünün, geç başlayan doğru bir adım olduğunu belirterek, "Bu yürüyüş, Türkiye'de demokrasi güçlerinin bu yaşadığımız siyasi darbe operasyonuna ortak tepki verme iradesini güçlendirirse önümüzde önemli fırsatlar olacaktır; dikta rejiminin uygulamalarını durdurmak ve Türkiye'de demokrasiye giden yolu yeniden açmak açısından" dedi. 

HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili  Ahmet Yıldırım, partisinin milletvekilleriyle birlikte TBMM basın kapısı önünde açıklama yaptı. Türkiye'de siyasi darbenin uzun süredir devam ettiğini savunan HDP'li Yıldırım, "Zamanında bize yapılan haksızlığa karşı susmuş olanlara Martin Luther King'in bir sözünü hatırlatmak isterim: Bir yerde sadece bir kişiye dönük haksızlık varsa orada yaşayan hiç kimse için adalet yoktur.

Bize dönük haksızlığa karşı susanlar  bu ülkenin tamamının adaletsizlikle yüz yüze gelmesi sonucunu doğurmaktadır. Bir avuç azınlığın yapmış olduğu yanlışın faturasını 80 milyonun ödememesi için yürütmüş olduğumuz çabanın, direnişin, mücadelenin sürdürücüsü olacağız" diye konuştu.