HDP Sözcüsü Bilgen:

HDP Sözcüsü Bilgen:

"Hem milletvekillerimizin tutuklu yargılanması hem de milletvekilliklerinin yoklama ve devamsızlık gibi gerekçelerle düşürülmüş olması, aslında halk iradesine tahammülsüzlüğün, söz konusu HDP seçmeni olduğunda halk iradesinin yok sayılmasının tipik göster

ANKARA (AA) - HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Hem milletvekillerimizin tutuklu yargılanması hem de milletvekilliklerinin yoklama ve devamsızlık gibi gerekçelerle düşürülmüş olması, aslında halk iradesine tahammülsüzlüğün, söz konusu HDP seçmeni olduğunda halk iradesinin yok sayılmasının tipik göstergeleridir." dedi.

Bilgen, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dün TBMM Genel Kurulu'nda, HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım ve HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ın milletvekilliklerinin düşürüldüğünü anımsattı.

Bunun ilk olmadığını belirten Bilgen, "Şimdiye kadar hem milletvekillerimizin tutuklu yargılanması hem de milletvekilliklerinin yoklama ve devamsızlık gibi gerekçelerle düşürülmüş olması, aslında halk iradesine tahammülsüzlüğün, söz konusu HDP seçmeni olduğunda halk iradesinin yok sayılmasının tipik göstergeleridir." diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın çocuk istismarının önlenmesi çalışmalarıyla ilgili MHP ve CHP'yi ziyaret edeceğini açıkladığını ifade eden Bilgen, "Çocuk istismarı konusunda kimseden ziyaret beklentisi içerisinde değiliz. Mecliste komisyon kuruldu. Başbakan Yardımcısı dönsün, o komisyonun raporuna baksın, en ciddi değerlendirme, en geniş öneriler hangi partiler tarafından yapılmış." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :