HDP Sözcüsü Baydemir:

HDP Sözcüsü Baydemir:

"Vicdanını yitiren bir toplumun aydınlık gelecekte çocuklarına miras bırakma şansı, imkanı yoktur"- "Demirtaş, tutuklu olduğu dosyadan henüz yargılanmış değil. Henüz duruşmasının ne zaman olacağı belli değil. Neden duruşmayı gerçekleştirmiyorsunuz"

DİYARBAKIR (AA) - HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, "Vicdanını yitiren bir toplumun aydınlık gelecekte çocuklarına miras bırakma şansı, imkanı yoktur." dedi.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Ekin Parkı'nda HDP'li milletvekilleri ile açıklama yapan Baydemir, HDP Eş Genel Başkanı ve bazı milletvekillerinin cezaevinde bulunduklarını hatırlatarak, "Tam 8 ay 25 gün oldu eş genel başkanlarımız cezaevinde, milletvekillerimiz cezaevinde. Demirtaş, tutuklu olduğu dosyadan henüz yargılanmış değil. Henüz duruşmasının ne zaman olacağı belli değil. Hani yargılayacaktınız? Neden duruşmayı gerçekleştirmiyorsunuz? Neden mahkemeye çıkarmıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

Adalet ve vicdanın güçlü kavramlar olduğunu, adaleti yitiren bir toplumun ayakta durma şansının bulunmadığını dile getiren Baydemir, "Vicdanını yitiren bir toplumun aydınlık gelecekte çocuklarına bir miras bırakma şansı, imkanı yoktur. Özgürlüğümüzü elimizden alıp, bizi zindana koyabilirler. Ama asla bizi, çocuklarımıza onurlu bir barışı, demokrasiyi, özgürlüğü miras bırakma mücadelemizden, çabamızdan ayrı koyamayacaklar." diye konuştu.

Baydemir, Anayasa Mahkemesine çağrıda bulunduğunu belirterek, "Verdiğiniz içtihat kararı vardı, 'Milletvekili tutuklu yargılanamaz.' diye. Tamı tamına 8 ay 25 gündür, bu içtihadınıza sahip çıkmamanızın adaletle, vicdanla, ahlakla izah edilir bir yanı var mıdır? Geciken adaletin, adalet olmadığını, zulmün bir parçası olduğunu sizlerde çok iyi biliyorsunuz. Anayasa Mahkemesinin vereceği karar, bu tıkanılmışlığın, adaletsizliğin, vicdansızlığın aşılmasında bir fırsat, bir imkan yaratabilir. "ifadelerini kullandı.

DBP'li belediyelere görevlendirme yapılmasını eleştiren Baydemir, "Kayyum uygulaması millet iradesine en büyük saldırıdır. 82 yere kayyum atamak acziyetin ifadesidir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından milletvekillerinin bekleyişi sürüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :