HDP Sözcüsü Baydemir:

HDP Sözcüsü Baydemir:

"Adalet, eşitlik, özgürlük, onurlu bir barış talebi kimden gelirse gelsin yanındayız. Kim ki bundan muzdaripse biz onun hem yanındayız hem sözcüsüyüz"

TBMM (AA) - HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, "Adalet, eşitlik, özgürlük, onurlu bir barış talebi kimden gelirse gelsin yanındayız. Kim ki bundan muzdaripse biz onun hem yanındayız hem sözcüsüyüz." dedi.

Baydemir, HDP Grup Yönetim Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısında, HDP milletvekillerinin 4 Kasım'da tutuklanmasının üzerinden 231 gün geçtiğini belirtti.

Geciken adaletin adalet olmadığını aktaran Baydemir, "HDP'nin eş başkanlarının tutuklanması, HDP'nin siyasetten düşürülmesi, tasfiye edilmesi çabasıdır." diye konuştu.

Yargının, HDP milletvekillerine açılan bütün davalarda talimatla işlediğini iddia eden Baydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dokunulmazlıklara ilişkin açıklamalarının ardından milletvekillerine yönelik fezleke sayısının arttığını bildirdi.

Adalet Bakanlığı bünyesinde HDP milletvekillerini adeta takibe alan, ağızlarından çıkan her sözün fezlekeye dönüştürülmesi için talimat üzerine talimat gönderen bir birimin olduğunu ileri süren Baydemir, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 9 Eylül 2015'te Diyarbakır'da bir basın toplantısı düzenlediğini ve bu konuşmanın bazı internet sitelerinde yer almasının ardından Adalet Bakanlığı tarafından konuya ilişkin aynı gün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına "gizli" ibareli bir yazı gönderildiğini iddia etti ve yazıyı basın mensuplarına gösterdi.

Osman Baydemir, yazının Diyarbakır Cumhuriyeti Başsavcılığına ulaşmasının ardından aynı gün Demirtaş hakkında "terör örgütü propagandası", "Cumhurbaşkanı ve Başbakana hakaret" suçlarından fezleke hazırlandığını ifade etti. Baydemir, anayasanın mahkemelerin bağımsızlığına ilişkin 138. maddesinin ihlal edildiğini öne sürdü.

Baydemir, açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bir soru üzerine Baydemir, gösterdiği belgenin aynı zamanda yargının talimatla işlediğinin belgesi olduğunu savunarak, konuya ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının anımsatılması üzerine Baydemir, adaletin bir gün herkese lazım olacağına işaret ederek, "Başta Adalet Bakanı, AKP Genel Başkanı kurmayları olmak üzere hükümete ortaklık edenler; bir gün gelecek adalet size de lazım olacak. Siz de adalete gereksinim duyacaksınız." dedi.

Baydemir, şöyle devam etti:

"Adalet, eşitlik, özgürlük, onurlu bir barış talebi kimden gelirse gelsin yanındayız. Kim ki bundan muzdaripse biz onun hem yanındayız hem sözcüsüyüz. Bu bizim ilkemiz, vazgeçilmezimizdir. Adalet, eşitlik, demokrasi, insanlık onuru için yürümek, bütün bunlar görevdir. Ama aynı zamanda olması gereken bir şey daha var; faşizme karşı demokrasiden yana olanların yan yana durabilmesi, birlikte haykırabilmesi gerekiyor. Demokrasi güçlerinin tümünün aynı fotoğraf karesi içerisinde bulunmaktan ürkmemesi, çekinmemesi gerekiyor."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne destek verip vermeyeceklerine ilişkin soruya Baydemir, "İlkesel düzeyde demokrasiyi, özgürlüğü, eşitliği, adaleti isteyen herkesin yanındayız. Türkiye demokrasi güçlerinin tümünün yanındayız. Türkiye demokrasi güçlerinin tümünün adalet çağrısında, isteğinde yan yana durmaktan imtina etmemesi gerektiği çağrısında bulunuyoruz. Aynı fotoğraf karesi içerisinde bulunmaktan imtina etmeme çağrısında bulunuyoruz." yanıtını verdi.

Baydemir, Anayasa Mahkemesinin tutuklu milletvekillerine ilişkin içtihadına sahip çıkmasını ve kararını açıklamasını istedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :