HDP Muş Milletvekili Yıldırım:

HDP Muş Milletvekili Yıldırım:

"Eğitimde, Cumhuriyet tarihinin en siyasallaşmış dönemini yaşıyoruz"

TBMM (AA) - HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, eğitimde "Cumhuriyet tarihinin en siyasallaşmış döneminin yaşandığını" öne sürdü.

Yıldırım, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ile Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

Bugün Eğitim-Sen'in Meclis kapısında düzenlemek istediği basın toplantısına polisin sert müdahalede bulunduğunu savunan Yıldırım, bunu kınadığını söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bütçesi görüşülen bakanlıkla ilgili örgütlerin görüşlerini açıklayabilmeleri gerektiğini dile getiren Yıldırım, Türkiye'nin bir bölümünde aylardır eğitimin tümüyle durma noktasına geldiğini öne sürdü.

120 bin ilk, orta ve lise öğrencisinin 2,5 aydır eğitim hakkından mahrum bırakıldığını ifade eden Yıldırım, şubat tatilinin son haftasında belli öğrencilere dönük telafi programları uygulandığını ancak bu oranın yüzde 9 olduğunu belirtti.

Eğitimde fırsat eşitliğinin devlet tarafından sağlanması gerekirken öğrencilerin bundan mahrum bırakıldığını savunan Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu'da meydana gelen olaylarda 30 çocuğun hayatını kaybettiğini, eğitim hakkı dışında yaşam hakkının da herkes tarafından savunulması gerektiğini söyledi.

Milli eğitime ayrılan bütçenin yüzde 80'inin personel giderlerine, yüzde 8.3'ünün yatırımlara ayrıldığını dile getiren Yıldırım, bu oranın yeterli olmadığını ifade etti.

Yıldırım, "Eğitimde, Cumhuriyet tarihinin en siyasallaşmış dönemini yaşıyoruz" dedi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :