Hdp Mersin Milletvekili Kürkçü, Balıkesir’de

Hdp Mersin Milletvekili Kürkçü, Balıkesir’de

HDP Mersin Milletvekili ve İzmir milletvekili adayı Kürkçü:- "Bu seçim aslında iki parti arasında cereyan ediyor. Bir tarafta AK Parti, öbür tarafta HDP var"

BALIKESİR (AA) - HDP Mersin Milletvekili ve İzmir milletvekili adayı Ertuğrul Kürkçü, bu seçimin aslında iki parti arasında geçtiğini savunarak, Bir tarafta AK Parti, öbür tarafta HDP var" dedi.

Kürkçü, partisinin, Edremit ilçesi Şehit Hamdi Bey Meydanı'nda düzenlediği aday tanıtım toplantısında, HDP'nin meydanlarda olduğunu söyledi.

Ertuğrul Kürkçü, "Bu seçim aslında iki parti arasında cereyan ediyor. Bir tarafta AK Parti, öbür tarafta HDP var. AK Parti ikiyle çarpılmış durumda. Sadece Başbakanlığın imkanlarını ve gücünü değil aynı zamanda Cumhurbaşkanlığının gücünü ve imkanlarını bize karşı kullanıyor" iddialarında bulundu.

Türkiye'nin bu seçimde iki güç, iki tutum ve iki yönetim arasında seçim yapacağını savunan Kürkçü, şunları kaydetti:

"Türkiye ya demokrasiyi ya da diktatörlüğü seçecek. Ya halkın gücünü ya da sermayenin gücünü seçecek. Ya eşitlik ve adaletin ya da zorbalığın yanında saf tutacak. HDP olarak parlamentoya parti olarak girdiğimiz anda bugüne kadar bağımsız adaylarla girdiğimiz için AK Parti'ye istemesek de bıraktığımız 30 iskemleyi onun ayağının altından çekip alacağız." 

Alanı dolduranlara uyarı da bulunan Kürkçü, "Lütfen herkes kedileri sevsin ve beslesin. Kedileri sevin ki trafolara kaçıp seçimde elektrik kesintisine sebep olmasın" dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı