HDP kongreye hazırlanıyor

HDP kongreye hazırlanıyor

HDP, eski Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın parti üyeliğinin düşürülmesi nedeniyle eş genel başkan seçimi için 20 Mayıs'ta kongreye gidecek- HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu:- "Eş Genel Başkanımızın üyeliğinin sona ermesinden sonra bizim iç tüzüğümüz

TBMM (AA) - ALPER ATALAY- HDP, eski Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın parti üyeliğinin düşürülmesi nedeniyle eş genel başkan seçimi için 20 Mayıs'ta kongreye gidecek.

HDP, hakkında kesinleşen hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülen eski Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'ın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığınca parti üyeliğinin de düşürülmesi nedeniyle 20 Mayıs'ta olağanüstü kongresini yapacak. Geniş bir katılımın hedeflenmediği kongreye ilişkin HDP Genel Merkezi'nde kurulan komisyon çalışmalarını tamamlayarak partinin ilgili kurullarına raporunu sunacak.

Kongrede parti yönetiminde önemli değişiklikler beklenmezken Figen Yüksekdağ'ın yerine eş genel başkan seçimi gerçekleştirilecek. Eş genel başkanlık için adayların belirlenmesi süreci ise yapılacak toplantılarla netleşecek.

- Referandum değerlendirilecek

HDP yönetimi, kongre hazırlıklarına ilişkin 6-7 Mayıs tarihlerinde bir dizi toplantı gerçekleştirecek. HDP Meclis Grubu ve MYK üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilecek toplantıda referanduma ilişkin hazırlanan analizler de ele alınacak. Toplantıda, "HDP'nin kalesi" olarak bilinen illerde, halk oylamasında "Evet" oylarındaki artışın nedenlerinin de tartışılacağı öğrenildi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Eş genel başkanımızın üyeliğinin sona ermesinden sonra bizim iç tüzüğümüz gereği eş genel başkan seçimi yapmamız gerekiyor. Hem eş genel başkan hem de kurulları seçeceğiz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :