HDP İzmir Milletvekili Doğan:

HDP İzmir Milletvekili Doğan:

"Alevi inancı ve öğretisinin kurumlarına ve kişilerine, öğreti ve inanç ile yol önderlerine karşı girişilecek en küçük bir saldırının ülkeyi gerçekten kötü bir sürece sürükleyebileceği konusunda ciddi kaygılarımız var"

TBMM (AA) - HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, "Alevi inancı ve öğretisinin kurumlarına ve kişilerine, öğreti ve inanç ile yol önderlerine karşı girişilecek en küçük bir saldırının ülkeyi gerçekten kötü bir sürece sürükleyebileceği konusunda ciddi kaygılarımız var." dedi.

Doğan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Şahkulu Sultan Dergâhı Pendik Şubesi'nin giriş kapısına işaret konularak, Anadolu Alevi öğretisine karşı bir saldırı gerçekleştiğini söyledi. Doğan, bu tür saldırıların son bir yıl içerisinde giderek arttığını ve görmezden gelindiğini, Türkiye'nin birçok kentinde Alevi vatandaşların evlerinin işaretlendiğini ileri sürdü.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra gerçekleşen bu olayın büyük olasılıkla provakasyon amaçlı olduğunu belirten Doğan, "Ülkemiz son derece hassas bir süreçten geçmektedir. Alevi inancı ve öğretisinin kurumlarına ve kişilerine, öğreti ve inanç ile yol önderlerine karşı girişilecek en küçük bir saldırının ülkeyi gerçekten kötü bir sürece sürükleyebileceği konusunda ciddi kaygılarımız var." diye konuştu.

Doğan, Alevi derneklerinin bugün İstanbul'da toplanacağını ve bu konuya ilişkin bir karar alacağını bildirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :