HDP İl Başkanı ve DBP İl Eş Başkanının gözaltına alınması

HDP İl Başkanı ve DBP İl Eş Başkanının gözaltına alınması

BATMAN (AA) - Batman'da, "suç ve suçluyu övdükleri, örgüt propagandası yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanı ve Demokratik Bölgeler...

BATMAN (AA) - Batman'da, "suç ve suçluyu övdükleri, örgüt propagandası yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanı ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanının da arasında bulunduğu 5 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Aydınlıkevler Mahallesi'nde "Öcalan'a Özgürlük" kampanyasıyla ilgili çalışma yürüttükleri sırada "suç ve suçluyu övmek" ve "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla gözaltına alınan HDP İl Başkanı Mahmut Çifçi, DBP İl Eş Başkanı Ayşe Ağılgat, HDP İl Yönetim Kurulu üyesi Selma Kaya, DBP'li Mehmet Demir ve Mehmet Şerif Dursun'un emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından serbest bırakılan 5 kişi, kendilerini hastane önünde bekleyen Batman Belediye Başkanı Sabri Özdemir ile bazı HDP ve DBP'lilerce alkışlarla karşılandı.

HDP İl Başkanı Çiftçi, hastane önünde yaptığı açıklamada, yaklaşık 100 yıllık bir sorunun çözüm arifesinde olunduğunu söyledi.

Öcalan için başlattıkları özgürlük kampanyasının HDP ve DBP olarak çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Çiftçi, "4 aydır başlattığımız kampanya ile ev ev, mahalle mahalle, sokak sokak dolaşarak başta Öcalan olmak üzere cezaevindeki tüm tutsakların özgürlüğünü istiyoruz. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımız devam edecek. Öcalan, bu halkın iradesidir ve kendisi özgür olmadan bir barıştan da söz edilemez" dedi.

Hastane önünde toplanan grup, daha sonra dağıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı