HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu:

HDP Grup Başkanvekili Kerestecioğlu:

"Çocuk hakları konusunda komisyonla da yetinilmemeli ve Çocuk Hakları Bakanlığı kurulmalıdır. Bunun için hazırladığımız kanun teklifini bugün Meclise sunacağız"

TBMM (AA) - HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, "Çocuk hakları konusunda komisyonla da yetinilmemeli ve Çocuk Hakları Bakanlığı kurulmalıdır. Bunun için hazırladığımız kanun teklifini bugün Meclis'e sunacağız." dedi.

Kerestecioğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tatil olması için geçmiş yıllarda olduğu gibi yine bir kanun teklifi verdiklerini söyledi.

Çocukların cinsel istismarını önlemeye yönelik bakanlardan oluşan bir komisyonun kurulduğunu anımsatan Kerestecioğlu, "Geçtiğimiz hafta Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çocuk istismarıyla ilgili çalışmalar kapsamında HDP'nin ismini zikretmeden CHP ve MHP'yi ziyaret edeceğini duyurdu. Recep Akdağ'dan da bu konuda bir açıklama bekliyoruz. Çünkü, çocuk istismarı gibi bir konu hakikaten siyasi saiklerle hareket edilebilecek bir konu değildir." ifadesini kullandı.

- "Çocuk Hakları Bakanlığı kurulmalıdır"

Çocukların cinsel istismarını önlemeye yönelik önerilerini anlatan Kerestecioğlu, şöyle devam etti:

"Biz, çocukların hayatından, canından söz ediyoruz. Çocuk Hakları Daimi Komisyonu kurulsun, çocuklar için çalışalım dedik. Yıllardır dinlemediler. Çocuk hakları konusunda komisyonla da yetinilmemeli ve bir Çocuk Hakları Bakanlığı kurulmalıdır. Bunun için hazırladığımız kanun teklifini bugün Meclis'e sunacağız. Çünkü, çocukların eğitim, spor, istismar, şiddet olsun her alanda özel bir özene ihtiyacı var ve onlar başlı başına birer bireyler. Bu nedenle hiçbir yere eklemlenmeden kendi bakanlıklarının olması gerekiyor."

Filiz Kerestecioğlu, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 22 Temmuz 2015'te iki polisin şehit edilmesine ilişkin görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanıkların da tahliye edilerek, tüm sanıkların beraat ettiğini söyledi. Kerestecioğlu, "Bu cinayet ülkedeki barış umuduna bir komploydu ve bugün yine bu cinayetin, olayın aydınlatılması için İstanbul Milletvekili Garo Paylan bir araştırma önergesi verdi. Salı günü bu önergemiz Meclis'te görüşülecek ve eğer AK Parti bu önergeyi de reddederse 'bu cinayetin karanlıkta kalmasında çıkarları olduğu' iddiası güçlenecektir." görüşünü savundu.

Türkiye'de HDP için ayrı bir hukukun işletildiğini öne süren Kerestecioğlu, "Konu HDP olunca anayasa, yasalar ve uluslararası sözleşmelerin bir kenara konulduğunu, yargının hukuk kurallarına göre değil siyasi talimatlara göre karar verdiğini" söyledi.

Kerestecioğlu, HDP’nin terör soruşturmaları nedeniyle tutuklu milletvekillerinin fotoğraflarını göstererek, “Bu arkadaşlarımızın varlığı, mücadelesi aynı zamanda bizi dirençle ayakta tutuyor.” ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :