Hdp Grup Başkanvekili Buldan, Almanya'da

Hdp Grup Başkanvekili Buldan, Almanya'da

Pervin Buldan:- "Sizin her türlü oyalamalarınıza rağmen Kürt halkı ve Türkiye'de ezilen halklar, demokrasi güçleri bu sürecin arkasında olduğunu açıkça ifade ediyor."-"O masanın bir tarafında da devlet yetkilileri başta Kamu Güvenliği Müsteşarı olmak üzer

MANNHEIM (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Çözüm Süreci konusunda eleştirerek, "Sizin her türlü oyalamalarınıza rağmen Kürt halkı ve Türkiye'de ezilen halklar, demokrasi güçleri bu sürecin arkasında olduğunu açıkça ifade ediyor" dedi.

Almanya'nın Mannheim şehrinde partisinin düzenlediği "dayanışma gecesine" katılan Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, iki yıl önce "barış ve müzakere sürecinin" Abdullah Öcalan'nın iradesiyle başladığını ve bugünde onun yoldaşlarıyla devam ettiğini savundu.

Buldan, iki yıldır devam eden "barış ve müzakere sürecinin" başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, AK Parti hükümetinin ve çözüm kurulunda yer alan bakanların söylemeleri, tavırları ve girişimleri sonucu durduğunu belirterek, Adalet Bakanlığına İmralı Adası'na gitmek için yapmış oldukları başvurunun yanıtsız bırakıldığını ileri sürdü.

Kürt siyasi iradesinin ve demokrasi güçlerinin çabaları sonucu ilerletilmeye çalışılan sürecin şu anda akamete uğradığını iddia eden Buldan, şunları söyledi: 

"Bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kürdistan şehirlerine gidip 'bu süreci biz başlattık biz devam ettireceğiz' diyor. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı 'bu ülkede Kürt sorunu yoktur' diyor. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı "İmralı'da bir masa kurulmadı. Bu masada devlet yetkilileri yoktur' diyor. 'Eğer bu masada devlet yetkilileri varsa bu devlet çökmüş anlamına geliyor' diyor. Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan il il dolaşarak AK Parti için oy topluyor, milletvekili istiyor. Değerli arkadaşlar buradan özellikle Cumhurbaşkanına seslenmek istiyoruz ve ona şunu hatırlatmak istiyoruz. Evet bu süreç iki yıl önce başladı. Bu süreç iki yıl önce Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan'nın iradesi ile başladı. Bugün onun yoldaşlarıyla devam ediyor."

Buldan her türlü engellemeye rağmen, her türlü oyunlarına rağmen Abdullah Öcalan'nın arkasında olduklarını belirterek, "Sizin her türlü oyalamalarınıza rağmen Kürt Halkı ve Türkiye'de ezilen halklar demokrasi güçleri bu sürecin arkasında olduğunu açıkça ifade ediyor" dedi.

- "Masada Kamu Güvenliği Müsteşarı vardı" 

"İmralı Adası'nda bir masanın olmadığının" söylendiğini iddia eden Buldan, bunun en iyi tanığının kendisi olduğunu belirtti.

Buldan, şu iddiaları dile getirdi:

"İmralı Adasında kocaman bir masa var. Etrafında onlarca sandalye var ve o masanın başında Kürt Halk önderi Abdullah Öcalan var. O masanın bir tarafında da başta Kamu Güvenliği Müsteşarı olmak üzere devleti temsilen üç kişi oturuyor. Siz eğer 'bu masada devlet yok' diyorsanız, Kamu Güvenliği Müsteşarı kimi temsil ediyor? Siz eğer 'bu masada devlet yok' diyorsanız, o iki yetkili kimin adına o masada otuyor? Bütün bunların cevabını Sayın Cumhurbaşkanından istiyoruz. Cumhurbaşkanı bunu söyledikten sonra, hükümeti temsilen tek bir yetkili bile çıkıp bu soruya cevap verme cesaretini ne yazık ki gösteremedi."

- "Hedef anayasayı tek başına yazmak"

Erdoğan'nın tek hedefinin başkanlık sistemini getirmek olduğunu öne süren Buldan, başkanlık sistemiyle birlikte bir diğer hedefinde yeni anayasayı iktidar partisi tarafından tek başına yazılması olduğunu belirtti.

Buldan, yeni anayasa ve başkanlık sistemi konusunda AK Partiye şöyle seslendi:

"Ama bugün buradan bir kez daha onlara cevap veriyoruz. Size başkanlığı asla ve asla göstermeyeceğiz. O muradınıza hiç bir zaman eremeyeceksiniz. Yeni tek başına yazmanıza asla izin vermeyeceğiz. Türkiye'de yeni anayasa halklarla birlikte yazılacak. Türkiye'de yeni anayasa Alevilerin, Kürtlerin, ezilenlerin, gençlerin, kadınların anayasası olacak."

Buldan'nın konuşması öncesinde geceye katılanlar, müzik gruplarının Türkçe ve Kürtçe şarkıları eşliğinde halay çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı