HDP Grup Başkanvekili Baluken:

HDP Grup Başkanvekili Baluken:

"IŞİD'e karşı savaşanlar, Avrupa'nın orta yerinde, fotoğrafları 'insanlık kahramanı' olacak şekilde sergilenen bir noktada görülüyor, aynı saatlerde IŞİD ise Fransa'nın en önemli kentlerinden birinde vahşi saldırılar gerçekleştiriyor"

TBMM (AA) - HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "IŞİD'e karşı savaşanlar, Avrupa'nın orta yerinde, fotoğrafları 'insanlık kahramanı' olacak şekilde sergilenen bir noktada görülüyor, aynı saatlerde IŞİD ise Fransa'nın en önemli kentlerinden birinde vahşi saldırılar gerçekleştiriyor." dedi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısına Fransa'daki terör saldırısını kınayarak başlayan Baluken, "Her IŞİD saldırısından sonra ya da IŞİD gündeminin tartışılmaya başlandığı her ortamda, her toplantıda, AKP ve Erdoğan, YPG ve PYD üzerinden IŞİD'i korumaya alıyor. IŞİD'in tartışılmasını engelliyor." iddiasında bulundu.

Baluken, şöyle devam etti:

"Menbiç'teki operasyon çok yakın bir zamanda Menbiç'in özgürleştirilmesiyle sonuçlanacak. Hala Erdoğan ve AKP, Cerablus'u ve Azez'i kırmızı çizgi olarak tanımlıyor. Bütün saldırıların planlandığı merkez, Erdoğan ve AKP açısından, koruma altına alınması gereken bir merkez olarak değerlendiriliyor.

IŞİD'i koruma altına almaya çalışan bir anlayışla karşı karşıyayız. Oysa bu çabanın boş olduğu, IŞİD'e karşı savaşan insanların, Rojava'daki Kürtlerin, oradaki halkların fotoğraflarının Avrupa Parlamentosunda sergiye açılmasıyla bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Türkiye'den gelen tepkiler üzerine Avrupa Parlamentosu sözcülerinin çıkıp, 'o insanlar IŞİD'e karşı savaşan insanlık kahramanlarıdır' cümlesi, AKP'nin nasıl boşa kürek çektiğini açık bir şekilde ortaya koyuyor.

IŞİD'e karşı savaşanlar, Avrupa'nın orta yerinde, Avrupa'nın en önemli kurumlarında, fotoğrafları insanlık kahramanı olacak şekilde sergilenen bir noktada görülüyor, aynı saatlerde IŞİD ise Avrupa'nın orta yerinde, Fransa'nın en önemli kentlerinden birinde vahşi saldırılar gerçekleştiriyor."

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun Avrupa Parlamentosunda (AP) terör örgütü PKK ve PYD fotoğraf sergisi açılmasına ilişkin sosyal paylaşımını gösteren Baluken, "Nice saldırısından bir gün önce, Burhan Kuzu'nun içinden geçenlerle terör saldırısını gerçekleştirenlerin içinden geçenler aynı." ifadesini kullandı.

Baluken, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un görüşmelerinde, HDP'nin muhalefeti ve diğer muhalefet partilerinin de HDP ile birlikte hareket etmesinden dolayı AK Parti'nin varlık barışına ilişkin düzenlemeyi geri çekmek durumunda kaldığını savundu.

İdris Baluken, "Bu konuda bize verdikleri söz şudur: Bu ilgili maddeyi tekrar tartışmaya açacağız, muhalefetin endişelerini, görüşlerini, önerilerini kesinlikle dikkate alacağız. Bu haliyle bir kez daha kesinlikle Genel Kurula getirmeyeceğiz şeklindeydi." diye konuştu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :