HDP Grup Başkanvekili Baluken:

HDP Grup Başkanvekili Baluken:

"Lice'nin geleceği, Gezi'nin, Gazi'nin geleceğidir"

TBMM (AA) - HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Lice'nin geleceği, Gezi'nin, Gazi'nin geleceğidir." ifadesini kullandı.

Baluken, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Lice ve çevresinde 8 günü aşan yasağın uygulandığını ve bölgenin insansızlaştırılmasının amaçlandığını ileri sürdü. Baluken, milletvekillerinin inceleme yapmasına izin verilmediğini savunarak, ekili alanlar ile ormanlık alanların yakıldığını ve yangın söndürme çalışmalarına hiçbir şekilde izin verilmediğini iddia etti. Baluken şöyle devam etti.

"Türkiye kamuoyuna utanmadan uyuşturucu operasyonu yaptıklarını söylüyorlar. O coğrafyada, askerin izni olmadan hiçbir ekili tarım alanında tek bir şeyin ekilemeyeceğini, o coğrafyaya gitmiş olan herkes bilir. Eğer, esrar tarlası ekilmişse, hint keneviri orada varsa, siz niye zamanında buna müdahale etmediniz? Bunu yapmanız için illaki bütün o coğrafyayı ablukaya almanız mı gerekiyor?

Bu sorulara çıkıp cevap versinler. Son 30 yıldır Lice'de görev yapan bütün askeri üst düzey yetkililerin mal varlıkları Türkiye kamuoyuna açıklansın. Bütün halklar, Lice halkıyla birlikte direnmeye devam edecek. Biz, Diyarbakır'dan başlamak üzere kesintisiz bir eylem süreci kararı aldık. Lice'nin geleceği, Gezi'nin, Gazi'nin geleceğidir."

Dış politikada yaşanan gelişmeleri değerlendiren Baluken, "dış politika iflasının" saklanmaya çalışıldığını ileri sürdü. Baluken, "Gerçekten özür ve barış sürecinde bir karar vermişsen önce içeriden başlayacaksın." ifadesini kullandı.

Gazetecilerin "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mavi Marmara saldırısına ilişkin sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusunu yanıtlayan Baluken, "Seçim meydanlarında çıkıp Mavi Marmara üzerinden rant devşirirken, ne kadar büyük bir lider olduğunu ve nasıl izin verdiğini bağıra bağıra haykırıyordu. 20 milyon dolara Erdoğan ve AKP iktidarı, Mavi Marmara'yı satmıştır." diye konuştu.

Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısının anımsatılması üzerine Baluken, istifa etmesi gerekenlerin, istifa etmediği gibi 'güvenlik zafiyeti yok' açıklaması yapabildiğini belirtti. Baluken, bugün, İçişleri Bakanı hakkında gensoru verdiklerini söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :