HDP Grup Başkanvekili Baluken:

HDP Grup Başkanvekili Baluken:

"Demokratik siyasi çözümü sağlayıncaya kadar Türkiye'nin temel meselelerindeki duruşumuzu korumaya devam edeceğiz"

TBMM (AA) - HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, "Demokratik siyasi çözümü sağlayıncaya kadar Türkiye'nin temel meselelerindeki duruşumuzu korumaya devam edeceğiz." dedi.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baluken, HDP'ye yönelik saldırıların büyük bir provokasyon aşamasına geçtiği bir sürecin yaşandığını ileri sürdü. Demokratik siyasetteki ısrarlarını sürdüreceklerini vurgulayan Baluken, "Demokratik siyasi çözümü sağlayıncaya kadar Türkiye'nin temel meselelerindeki duruşumuzu korumaya devam edeceğiz. Yapılan saldırılar HDP şahsında bütün demokratik siyasete yapılan saldırılardır." diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım'ın dış politikaya ilişkin açıklamalarının anımsatılması üzerine Baluken, "Başbakan'ın yaptığı açıklamalar aslında başarısız AKP dış politikasının bir itirafıdır. 'Çok dost az düşman kazanmaya çalışacağız' şeklinde ifade edilen hususlar, bugüne kadar çok düşman, az dost edinildiğinin en yetkili ağızdan itirafıdır. Esad ile hangi temel de yan yana gelecek, Kürt karşıtlığı temelinde. Kürt karşıtlığı, AKP'yi büyük bir çelişkiler yumağının içerisine saplamış durumdadır." yanıtını verdi.

Bir gazetecinin, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dokunulmazlıklar ve HDP'li belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan Baluken, şöyle devam etti:

"Yasal düzenlemelerle güvence altına alınmış olan kamu emekçilerinin hakları bile artık Erdoğan'ın iki dudağının arasından çıkacak cümlelere bakıyor. Diğer taraftan belediyelerle ilgili kayyum atama açıklaması facia bir açıklamadır. Bugüne kadar Başbakan devirerek Meclis'e kayyum atadı, üniversiteler, şirketlere, basın kurumlarına atandı. Buradan biz uyarıyoruz; halk iradesinin üzerine saldırı yapılmaz. Yaparsanız bu siyaseten önünü alamayacağınız kontrolsüz bir takım gelişmelerin önünü açabilir.

Erdoğan, eğer yarın öbür gün yüzde 90 oy almış belediye başkanlarının yerine kayyum atamaya kalkarsa, bilsin ki kendi siyasi yaşamının sonuna artık dayanmıştır. Bu kadar açık ve net ifade ediyorum. Kabul etmek mümkün değildir."

- Çözüm süreci

Çözüm sürecine ilişkin yeniden başlayan tartışmaların sorulması üzerine İdris Baluken, psikolojik savaş yürütüldüğünü düşündüklerini söyledi. Baluken, "Tabii ki bir şeylerin olması gerekir ancak bizi elimizde herhangi bir temasın olduğuna dair en küçük bir bilgi veya veri yoktur. Bizim HDP olarak çabamız bir an önce böylesi bir temasın gelişmesi ve bir an önce bu sürecin şekillenmesidir. Bugünkü yaşanan can kayıpları çözüm süreci olduğu için değil, çözüm süreci bittiği için önümüze gelmiştir. Dolayısıyla yapılması gereken çözüm sürecini tekrar canlandırmak, bir an önce güncellemektir." değerlendirmesini yaptı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :