HDP Gaziantep Milletvekili Toğrul:

HDP Gaziantep Milletvekili Toğrul:

"Eşit, adil, çoğulcu ve yerinden yönetimi esas alan bir Türkiye'yi yaratma mücadelesinde asla geride kalmayacağız"

TBMM (AA) - HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul, HDP'nin "eşit, adil, çoğulcu ve yerinden yönetimi esas alan Türkiye" mücadelesinde geride kalmayacağını söyledi.

Toğrul, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Gaziantep'te HDP'nin tabanına yönelik sebepsiz gözaltı ve tutuklamaların yaşandığını öne sürdü.

Parti tabanına yönelik ciddi baskıların söz konusu olduğunu iddia eden Toğrul, "Çatışmalı sürecin yeniden başladığı 2015 yılı Temmuz ayı itibarıyla Gaziantep, siyasi soykırım operasyonlarının ana üssü haline dönüşmüştür. Bu süreçte Gaziantep, iktidarın kendi iç ve dış siyasetinin Ar-Ge merkezi haline dönüşmüştür." ifadesini kullandı.

Gözaltına alınanların, basın açıklamaları dışında hiçbir siyasi faaliyetinin bulunmadığını iddia eden Toğrul, gerçekleştirilen tutuklama işlemlerinin garabete işaret olduğunu bildirdi.

Toğrul, iktidarın referandum sürecinde bir yol temizliğine gittiğini, partilerine yönelik hasmane tutum içinde hareket ettiğini savunarak, "Eşit, adil, çoğulcu ve yerinden yönetimi esas alan bir Türkiye'yi yaratma mücadelesinde asla geride kalmayacağız." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :