Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Viyana'da:

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Viyana'da:

"Biz en büyük koalisyonu ve yapacağımız tek koalisyonu, halklarımızla yaparız. Bunu çok iyi bilin"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Biz en büyük koalisyonu ve yapacağımız tek koalisyonu, halklarımızla yaparız. Bunu çok iyi bilin" dedi.

Yüksekdağ, Avrupa seçim programı kapsamında geldiği Avusturya’nın başkenti Viyana'da partisinin Başbakanlık binasının önünde düzenlediği mitinge katıldı.

HDP'nin halkların iktidarını yaratma gücü olarak ortaya çıktığını ve bu gücün engel ve baraj tanımayacağını savunan Yüksekdağ, şimdiye kadar Türkiye halklarının bütün değişim ve üretme enerjisinin barajlara ve sınırlara hapsedildiğini öne sürdü.

Son 13 yıl boyunca halkın üretkenliğinin köreltildiğini iddia eden Yüksekdağ, "Türkiye halklarını alternatifsizliğe, seçeneksizliğe mahkum ettiler ama kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş. Türkiye toplumu daraldığı, bunaldığı, karanlığın gittikçe koyulaştırıldığı günlerde bir ışık yandı" diye konuştu.

2015 genel seçimlerinde "bozulan tarihi" yeniden yapacaklarını savunan Yüksekdağ, "Bir tarih yapmak cesaret ister, direnç ister, girdiği yoldan dönmeme kararlılığı ister. HDP, tarihi yeniden yazmak için ne gerekiyorsa bunların hepsine sahiptir" dedi.

Kendilerine "Siz kimsiniz?" diye sorulduğunu aktaran Yüksekdağ, şunları dile getirdi:

"Biz büyük insanlığız. Biz, herkesi büyük insanlığın yoluna davet ediyoruz. Biz Aleviyiz, Kürdüz, kadınız, genciz, Ermeniyiz, Süryaniyiz, Keldaniyiz, işçiyiz, emekçiyiz, köylüyüz. Biz sokaklarda eylem adımlarıyla yürüyen ve bir tarihi yazma kararlılığını kuşanan, o zaptedemediğiniz halklarız, halklar. İşte bu halklar sizin sonunuz olacak. İşte bu halklar tarih yazıyor. İşte bu halklar sizin sonunuzu yazıyor. Bizim yazdığımız tarih sizin sonunuz, bütün Türkiye halkları için de yeni bir başlangıçtır.

Biz yeniden başlıyoruz ama sizler, tarihte hükmünü tüketenler, tarih sayfalarında artık miadı dolduranlarsınız."

Hükümeti eleştiren, "Çözüm Süreci'ni bize karşı kullanmaya kalktılar" diyen Yüksekdağ, 13 yıl boyunca Türkiye halklarının barış umudunu, seçim sandıklarında sanki barışı, çözümü getirenler kendileriymiş gibi kullandıklarını, siyasi ranta ve prime dönüştürdüklerini ileri sürdü.

Yüksekdağ, bundan sonra halkların ve çözüm için gösterdikleri gayretin sonuçlarını AK Parti'ye sandıklarda yedirtmeyeceklerini belirterek, "İşte bunu dedikten itibaren HDP'nin yeni bir demokratik güç olarak gelişimini engellemek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar" dedi.

Yüksekdağ, HDP'nin sadece Türkiye partisi olmadığını, evrensel insanlık değerlerini savunduğunu söyledi.

- 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları

Ermeni halkının Anadolu topraklarında yüz yıl önce "soykırıma" uğratıldığını ileri süren Yüksekdağ, Ermeni halkların acısını paylaştıklarını anlattı.

Genel seçimlerde AK Parti ve CHP ile koalisyon yapacakları yönünde bazı iddiaların ortaya atıldığına işaret eden Yüksekdağ, hiçbir siyasi partiyle koalisyon hesabı yapmadıklarını ve buna ihtiyaçlarının olmadığını vurguladı.

Yüksekdağ, "Biz en büyük koalisyonu ve yapacağımız tek koalisyonu, halklarımızla yaparız. Bunu çok iyi bilin" değerlendirmesinde bulundu.

Yüksekdağ, daha sonra partililerle halay çekti.

Kaynak:Haber Kaynağı