HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Van'da

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Van'da

Yüksekdağ, Van'da Büyükşehir, Edremit ve İpekyolu belediyelerini ziyaret ederek belediye başkanlarıyla görüştü

VAN (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Van'da Büyükşehir, Edremik ve İpekyolu belediyelerini ziyaret etti.

Yüksekdağ, beraberinde DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Eş Genel Başkan Yardımcıları Saruhan Oluç, Yurdusev Özsökmenler, İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Van milletvekilleri Adem Geveri, Remzi Özgökçe, HDP Parti Meclisi Üyesi Cüneyt Caniş ile Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki temaslarının ardından Van'a geldi.

İlk olarak Edremit Belediyesini ziyaret eden Yüksekdağ, burada Belediye Başkan Vekili Nurhayat Çelik ile görüştü.

Belediye başkanlarının tutuklamalarına tepki gösteren Yüksekdağ, HDP olarak bütün Türkiye'de, halkların barış içerisinde, kendi kendisini yönetme hakkını savunan bir programı ortaya koyduklarını söyledi.

Yüksekdağ, "Yüzde 13,1 ile elde ettiğimiz başarı, programımızın başarısıdır. Halkımızın kendi kendini idare etme başarısıydı. Ama bu başarıyı hazmedemediler. İnşallah önümüzdeki günlerde, yakın gelecekte çok daha iyi bir başarı elde edeceğiz" dedi.

Beraberindekilerle İpekyolu Belediyesine geçen Yüksekdağ burada Belediye Başkanı Veysel Keser ile yaptığı görüşmenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya'yı ziyaret etti.

Yüksekdağ, yaptığı açıklamada, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde barış isteği ve barış umudunu dile getirmek için alanlara çıkıldığını ifade ederek "Yine çok yoğun bir savaş ortamı içerisinde bu barış dileğini yükseltiyoruz. Barışı diliyoruz yeniden" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı