HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Antalya'da

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ Antalya'da

Yüksekdağ, Antalya'daki cemevinde düzenlenen oruç açma lokmasına katıldı

ANTALYA (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Antalya'daki cemevinde düzenlenen oruç açma lokmasına katıldı.

Hacı Beştaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Antalya Kültür ve Cemevi'nde oruç açma lokmasına katılan Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, sadece yas tutmadıklarını, aynı zamanda direndiklerini söyledi.

Kerbela'yı hatırlatan Yüksekdağ, "Yüzyıllar önce Hz. Hüseyin ve yoldaşları yolundan dönseydi, bu kadar büyük bir tarihin yazılamayacaktı. O yolda, zalime, haksıza karşı direnme yolundan geri dönülseydi, bugün büyük bir tarihin evlatları ve takipçileri olmayacaktık. O gün o yola çıkmasalardı ezilenlerin büyük gücünü göremeyecektik, keşfedemeyecektik. Onlarla birlikte, yoldan vazgeçmeyenlerin sayesinde bugün varolduk ve var olacağız. Buna inancımız tam." diye konuştu.

Yüksekdağ, şunları kaydetti:

"Şunu çok iyi bilsinler ki ödediğimiz bedel, tuttuğumuz yas ne olursa olsun bizler kazanacağız. Bugün sorun bakalım kim kazandı, Yezid mi, Muaviye mi kazandı, Ali'nin evlatları, canları Hüseyin'in yoldaşları mı kazandı? Bugün sorun bakalım yas tutan, yitirdiğimiz canların yasını tutan bizler mi kazanıyoruz? Bize bu yası acıyı yaşatanlar mı kazanıyor? Emin olun halkımıza, halklarımıza büyük acıları, haksızlıkları ve matemleri yaşatanlar kaybetti, tarih hükmünde kaybettiler. Tarih onların adını lanetle andı. Bugün Yezid'in, Muaviye'nin adını lanetle anıyor insanlık, yarın bugünün Yezidlerini tarih ve insanlık yine aynı lanetle anacak."

Yüksekdağ, zulme karşı direnenlerin, biat etmektense Kerbela yolunda ölümü kucaklamayı tercih edenlerin kaybetmeyeceğini ifade etti.

Konuşmasının ardından, dua okundu, lokma dağıtılarak oruç açıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :