HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

"Bugün ezen ve ezilen sınıflar arasındaki çelişki ve mücadelenin en keskin ve en acımasız günleri yaşanıyor. Bir taraftan karanlık günlerden geçiyoruz ama diğer taraftan beslendiğimiz aydınlığı genişleteceğimiz güçlü enerji kanallarımız var"

ANKARA (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bugün ezen ve ezilen sınıflar arasındaki çelişki ve mücadelenin en keskin ve en acımasız günleri yaşanıyor. Bir taraftan karanlık günlerden geçiyoruz ama diğer taraftan beslendiğimiz aydınlığı genişleteceğimiz güçlü enerji kanallarımız var." dedi.

Yüksekdağ, Kızılay Yeni Sahne Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) 3. Olağan Kongresi'ne katıldı.

Kongrenin açılışında kürsüye çıkan Yüksekdağ, aynı zamanda ESP'nin ilk genel başkanı olarak konuştuğunu belirtti.

Türkiye'deki işçi, emekçi ve ezilen kesimlerin eskisi gibi yönetilmek istemediğini dile getiren Yüksekdağ, yıllardır süren mücadele ve büyük altüst oluşların aslında bu itirazın bir ifadesi olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin son 4 yılında büyük altüst oluşlar, devrimci demokratik sıçramalar ve durum değişiklikleri yaşandığını savunan Yüksekdağ, "Gezi'den bugüne, bir ucu İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda, bir ucu Kobani direniş sınırında, çok geniş bir coğrafyada ezilen halklar, eskisi gibi yönetilmek istemediklerini, artık yeni bir yaşam isteği taşıdıklarını, bir yenilenme gücüne dayandıklarını defalarca ifade ettiler." dedi.

Yüksekdağ, geride bırakılan 4-5 yıllık süre içinde direniş destanları yazdıklarını belirterek, "Hani derler ya 'Çok yendik, çok yenildik.' Ama mesele bizim için sadece yenme ve yenilme meselesi değildi. Yenilmenin veya yenmenin hamaseti veya mağduriyetini yapmak değildi bizim için mesele. Mesele, amaç tekti. Bütün ezilenler için başka bir dünyanın, başka bir yaşamın mümkün olduğunu bilmek, buna inanmak ve başka bir yaşamı var etmek. Bunu üretebilecek gücü ortaya çıkarabilmek. Bunun için elbette ta Gezi'den, Kobani direnişinden bugüne çok büyük mücadeleler verildi, çok büyük bedeller ödendi." ifadesini kullandı.

- "İşimiz halen bitmedi"

Umut ve inançlarının hiçbir zaman tükenmediğine işaret eden Yüksekdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yüklendiğiniz, yüklendiğimiz tarihsel misyon ve anlam henüz tam ve büyük karşılığına ulaşmadı. Bundan sonraki süreçte de sadece kendi dar alanlarımızda, kendi varlığımızı tanımladığımız alanlarda değil bütün birleşik mücadele ve özgürlük mücadelesi alanlarında iddiamızı ve tarihsel mücadele kararlılığımızı büyütme göreviyle yüz yüzeyiz. Birleşerek örgütlenmek ve birleşik mücadele mevzilerini güçlendirmek; bugün işçi, emekçi, kadın, genç bütün ezilen kesimlerin karşı karşıya olduğu tarihsel yok etme saldırılarına karşı verilecek en büyük ve tarihsel cevaptır. Bugün ezen ve ezilen sınıflar arasındaki çelişki ve mücadelenin en keskin ve en acımasız günleri yaşanıyor. Bir taraftan karanlık günlerden geçiyoruz ama diğer taraftan beslendiğimiz aydınlığı, meşalemizi büyüteceğimiz, bu aydınlığı genişleteceğimiz güçlü enerji kanallarımız var."

HDP'nin elde ettiği kazanımların altında, HDP çatısı altında birleşerek mücadele eden partilerin ve kesimlerin imzası olduğunu vurgulayan Yüksekdağ, bugün artık bu yolun çok daha önemli bir kavşağında olduklarını kaydetti.

Kongreye, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, ESP Genel Başkan Vekili Çiçek Otlu, HDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkcü, Hişyar Özsoy ve partilerin temsilcileri ile davetliler katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :