HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

"Bütün insanlığın en önemli gücü, değerlerine ve farklılıklarına sahip çıkmasıdır"

İSTANBUL (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, bütün insanlığın en önemli gücünün, değerlerine ve farklılıklarına sahip çıkması olduğunu söyledi.

Yüksekdağ, Küçükçekmece'de, 17 Ağustos'ta önünde, kimliği belirsiz kişilerce havaya 5-6 el ateş edildiği belirtilen Garip Dede Kültür Merkezi ve Cemevi'ni ziyaretinde, burada bulunanlara "geçmiş olsun" diledi.

Kültür merkezi ve cemevinin, uzun yıllar boyunca var olmuş bir akım ve inanç merkezi olduğunu aktaran Yüksekdağ şöyle konuştu:

"Ben, Alevi toplumunun asıl gücünü ve dirayetini buradan aldığına inanıyorum. Her şeye rağmen var olmak, bütün baskılara ve dayatmalara rağmen, inancından ve değerlerinden vazgeçmemek. Bu sadece Alevileri alevi yapan bir değer değildir, aynı zamanda insanı insan yapan bir değerdir. Bütün insanlığın en önemli gücü, değerlerine ve farklılıklarına sahip çıkmasıdır."

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinde Alevi mahallelerine yönelik provokatif saldırı girişimleri yaşandığını öne süren Yüksekdağ, "Türkiye'de farklı inançların, farklı kültürlerin, bir bütün olarak farklılığın yaşanmasına ve kendisini sürdürmesine tahammül edemeyen bir anlayış gelişiyor. Birileri bu saldırılar yoluyla aslında Türkiye'yi çok daha büyük bir provokasyona sürüklemenin hesaplarını yapıyor. Biz bu hesapları, bu tezgahları bozacağız," diye konuştu.

Ziyaretin ardından Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önüne giden Yüksekdağ, burada, "Terör örgütü propagandası" yaptığı gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Özgür Gündem gazetesinin, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan tutuklanan yazarı Aslı Erdoğan için düzenlenen eyleme katıldı.

Yüksekdağ, burada yaptığı konuşmada, Aslı Erdoğan'ı taş duvarlar arasından çıkarmayı başaracaklarını savundu.

Yüksekdağ ayrıca DAEŞ'e yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu'nu eleştirdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :