HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

"(Sözde 'öz yönetim' talebi) Bu, terör hareketi değildir, bugünkü süreç içerisinde yaşanan çatışmalar ve şiddetle okunacak, değerlendirilecek bir olay değildir. Bunlar sadece sonuçlardır"

İZMİR (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, sözde "öz yönetim" taleplerine ilişkin, "Bu, terör hareketi değildir, bugünkü süreç içerisinde yaşanan çatışmalar ve şiddetle okunacak, değerlendirilecek bir olay değildir. Bunlar sadece sonuçlardır" dedi.

Yüksekdağ, İzmir'de katıldığı bir panelde yaptığı konuşmada, "öz yönetim"in halkın yönetime doğrudan katılması manasına geldiğini, bu talebin, öz değerlere göre yeniyi inşa etmek kavramına dayandığını iddia etti.

Cizre'de, Sur'da, Silopi'de yaşananların bugünün münferit hadisesi olmadığını savunan Yüksekdağ, sözde "öz yönetim" taleplerine ilişkin, "Bu, terör hareketi değildir, bugünkü süreç içerisinde yaşanan çatışmalar ve şiddetle okunacak, değerlendirilecek bir olay değildir. Bunlar sadece sonuçlardır" diye konuştu.

Yüksekdağ, daha sonra, terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanışının yıl dönümü bahanesiyle Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yapılan basın açıklamasına katıldı.

Polis ekipleri, grubun Öcalan lehine slogan atması üzerine uyarı anonsu yaptı. Yüksekdağ, güvenlik güçlerinin yaptığı anonsla halkın söz söyleme hakkına yönelik suç işlediğini öne sürdü.

İmralı'da tecrit uygulandığını iddia eden Yüksekdağ, Türkiye halklarının özgür bir toplum halinde bir arada yaşaması için tecridin kaldırılması ve Öcalan'ın serbest bırakılması gerektiğini savundu.

Konuşmanın ardından slogan atan grup, polis ekiplerinin uyarısı sonrası dağıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :