HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

"7 Haziran'da nasıl kazandıysak yine kazanacağız, yine başaracak, birlikte kazanacağız"

İSTANBUL (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "7 Haziran'da nasıl kazandıysak yine kazanacağız, yine başaracak, birlikte kazanacağız" dedi. 

Partisinin Bağcılar Tolga Sokak'taki seçim bürosunun açılışına katılan Yüksekdağ, burada partililerine seslendi.

Türkiye'de "özgürlük ve demokrasi umudunu boğmaya çalışanlara karşı" ele ele verdiklerini belirten Yüksekdağ, "1 Kasım seçim kararını bizlere dayatanlar, işte bu büyük umuttan korktular. Büyük insanlık umudundan, büyük insanlığın ayağa kalkışından korktular ama bugün bir kere daha ifade ediyoruz, ayağa kalkan büyük insanlığa asla diz çöktüremeyeceksiniz. 7 Haziran'da nasıl kazandıysak yine kazanacağız, yine başaracak, birlikte kazanacağız. Çünkü ayağa kalkan büyük insanlığa hiçbir savaş, hiçbir zulüm, hiçbir ahlaksız politika diz çöktüremez, teslim alamaz" diye konuştu. 

"Bütün bu karanlığın içinde zulmün ve dayatılan esaretin içinde bizler inadına seveceğiz, inadına güleceğiz, inadına direneceğiz" diyen Yüksekdağ, şunları kaydetti:

 Bizler bu sefer inadına kazanacağız. İnadına kazanmak, inadına barışı kazanmak demektir. İnadına kazanmak Türkiye'de demokratik bir yaşamın kurulması ve inşasına başlamak demektir. 1 Kasım'da kazananlar aynı zamanda demokratik bir Türkiye'nin inşasına girişenler olacak, yöneten ve kendi iradesine sahip çıkan halkımız olacak. Bizler, Bağcılar'da gerçekleştirdiğimiz bu seçim bürosu açılışıyla, 'inadına vardık, varız, var olacağız ve kazanacağız' diyoruz. Halkımızın Bağcılar'da da bu seçim çalışmalarına büyük bir güçle ve inatla katılacağına inancım tamdır. Sandıklarımızı ve irademizi daha da güçlü bir inatla ve iradeyle savunmamız, korumamız için el ele vermemiz, örgütlenmemiz gerekiyor. Bugünden itibaren her bir partili ve partisiz arkadaşımız demokrasi gönüllüsü, HDP'ye gönül veren, umut veren her bir yurttaşımızı iradesine, partisine sahip çıkmaya çağırıyorum."

Açılışa HDP milletvekili adayları Garo Paylan ve Beyza Üstün de katıldı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı