HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

"Bizler 1 Kasım'da emin olun bütün halklarımızdan kaçırdıkları, yakıp yıkmaya uğraştıkları barışı kazanacağız. 1 Kasım'da halklarımızın özgürlüğünü, eşitliğini, demokrasiyi, geleceğimizi kazanacağız"

VAN (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bizler 1 Kasım'da emin olun bütün halklarımızdan kaçırdıkları, yakıp yıkmaya uğraştıkları barışı kazanacağız. 1 Kasım'da halklarımızın özgürlüğünü, eşitliğini, demokrasiyi, geleceğimizi kazanacağız" dedi.

Partisi tarafından kent merkezindeki bir düğün salonunda düzenlenen aday tanıtım toplantısına katılan Yüksekdağ, 7 Haziran günü bütün Türkiye halkları arasında yıkılan bütün köprülerin yeniden kurulduğunu söyledi. 

7 Haziran seçimlerine kadar ilk kez halk olarak barışa her zamankinden daha yakın olduklarını ve seçimin ardından Türkiye halklarının yeni bir gelecek umuduyla uyandığını belirten Yüksekdağ, "Seçim öncesinde miting alanlarımız bombalandı, binalarımız saldırıya uğradı. HDP'ye oy veren haklarımız tehdit edildi. HDP, demokrasinin bütün kurallarını, ayaklar altına alınan bütün değerlerini yükseltti ve başarısını sağladı. Van'da elde ettiğimiz büyük başarıyı demokratik değerlere ve sistemli çalışma kurallarına borçluyuz" diye konuştu. 

Yüksekdağ, memlekette hiçbir şey yokmuş gibi "sonuçlara darbe yapıp" ülkeyi tekrar sandığa sürükleyenleri affetmeyeceklerini bildirerek, 1 Kasım'da da kentte elde ettikleri başarıyı arttıracaklarını dile getirdi. 

"Bir mücadelede saygı, ahlak varsa başımız üstüne. Mücadeleyi siyasi rekabeti ahlakla yürütüyorsanız bizler sizin elinizi tutmayı çok iyi biliriz" diyen Yüksekdağ, halkın değerlerine bağlılıklarından ötürü, siyasi mücadelede saygı ve ahlakın temel ilkeleri olduğunu vurguladı. 

Rakiplerinin saygı ve ahlaktan zerre bırakmadığını söyleyen Yüksekdağ, şöyle devam etti:

"1 Kasım'da büyük bir başarı elde edeceklerini umuyorlar. Ne pahasına. 1 Kasım'da kazandınız, 276 milletvekili çıkardınız, 400 milletvekili çıkardınız. Elinizdeki o kanı ne yapacaksınız. Bugün 3, toprağa verdiğimiz o gencecik insanların vebalini ne yapacaksınız. Bu iktidar onlara haramdır. Kul, hesabını sormazsa iktidar sahiplerine Allah hesabını soracak. Bu haram bir iktidardır, içine kan karışmış, ölüm karışmış. İşte böyle bir iktidar bütün bu savaşa, kana, gözyaşına rağmen kendisini sürdürmesi mümkün değildir. 7 Haziran seçimlerinde sizler HDP'ye gönül veren yurttaşlarımız en büyük demokrasi mücadelesini verdiniz. Şimdi 1 Kasım öncesinde bu kez başka bir kararlılıkla ama daha güçlü kararlılıkla bizler yeniden kazanacağız."

Türkiye'nin 4 yanında "zulümle iktidar olmaya çalışanları" iktidar yaptırmayacaklarını ve demokratik direnişleriyle gereken cevabı vereceklerini söyleyen Yüksekdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Halkımız her yerde öz yönetim iradesini de yeni yaşamın ve yeni demokratik Türkiye'nin kurucu temeli olarak inşa ediyor. Van'da da 'kendimizi bizler yöneteceğiz' diyerek irademize sahip çıkacağız. Bizlere teslimiyeti dayatanlara, savaşla halkımızdan oy almaya çalışanlara karşı 'kendimizi de kentimizi de bizler yönetiyoruz' diyeceğiz. Bizler 1 Kasım'da emin olun bütün halklarımızdan kaçırdıkları, yakıp yıkmaya uğraştıkları barışı kazanacağız. 1 Kasım'da halklarımızın özgürlüğünü, eşitliğini, demokrasiyi, geleceğimizi kazanacağız. Seçim sandıklarından 400 milletvekili kazanmayı düşünenler yine kaybedecekler."

Yüksekdağ'ın konuşmasının ardından aday tanıtım toplantısı sona erdi. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı