Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

Hdp Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

"7 Haziran'da büyük bir zaferle Meclise gideceğiz ve halkların kardeşliği ile yeni yaşamı inşa edeceğiz"

VAN (AA) - HDP Eş Genel Başkanı ve Van milletvekili adayı Figen Yüksekdağ, 7 Haziran'da büyük bir zaferle Meclise gideceklerini öne sürerek, halkların kardeşliği ile yeni yaşamı inşa edeceklerini belirtti.

Van'ın Çaldıran ilçesinde partisince düzenlenen mitingde konuşan Yüksekdağ, yürüdükleri yolda, Türkiye'de yaşayan bütün halkların haklarını savunduklarını söyledi.

Girdikleri yolda dirençle yürüyeceklerini ve zafere ulaşacaklarını ifade eden Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"HDP her yerde yeni bir soluk ve ses oldu. HDP bütün Türkiye halklarının ve geleceğin umudu oldu. Daha düne kadar egemen güçler, Türkiye'deki halkları ayırmaya çalıştı. Bizleri birbirimizden ayıran güçlerin şu anki görüntüleri ve nasıl kucaklaştığımızı görmeleri gerek. Akdeniz ile Van denizini,  Ağrı ile Torosları birleştiriyoruz. Birleşmez denilen dağlar ve Akdenizler bizimle birleşiyor. 7 Haziran'da da halklar kucaklaşacak. Her yerde, yürüyen bu coşkunun yanında olanlar da olmayanlar da var. Coşkumuzu baskılarla, saldırılarla karartmaya çalışıyorlar. Hiçbir güç, hiçbir kuvvet çalışmalarımıza mani olmayacak."

Yüksekdağ, 8 Haziran'da kardeşliğin ve umudun tohumlarını Türkiye'de ekmeye başlayacaklarını ifade ederek, "Size söz veriyoruz, 7 Haziran'da barış kazanacak. Barışın önüne geçmeye çalışanlar, panik içerisindeler. Partimize saldıranlardan medet umuyorlar. Bu halk saldırılarla sürekli sınandı. Barajları ve sınırları aştık. Cumhurbaşkanı bu sonuç hoşunuza gitmese de sizin planınız tutmayacak. İstediğiniz planları devreye koyun, kazanacak tek plan HDP planı olacaktır" diye konuştu.

"7 Haziran'da büyük bir zaferle meclise gideceğiz ve halkların kardeşliği ile yeni yaşamı inşa edeceğiz" diyen Yüksekdağ, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hapishanelerde özgürlük mücadelesi veren tutsak arkadaşlarımızı da unutmayacağız. Halklarımız ve demokratik bir gelecek için barışın elçisi Abdullah Öcalan'a verdiğimizi sözü unutmayacağız. AK Parti, barajı fark etmesi üzerine halk arasında düşen itibarının hırsını bize saldırarak gideriyor. Bizlere karşı tehdit ve savaş politikalarıyla saldırıyorlar. Her gün miting meydanında bizleri tehdit ediyorlar. AK Parti Çözüm Süreci'ni bitirmekle de bizi tehdit ediyor. Muhtarları, emniyet müdürleri ve garnizon komutanları, halkı tehdit edip 'HDP'ye oy vermeyin' diyorlar. Kendi itibarlarını kurtarmaya çalışıyorlar ama AK Parti iktidar olamayacak."

 

Kaynak:Haber Kaynağı