HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay:

HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay:

"HDP, Türkiye'ye barış getirmek için ve demokrasi getirmek için mücadelesini yürüttü. Mücadeleye el ele vererek devam edeceğiz"

İSTANBUL (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, "HDP, Türkiye'ye barış getirmek için ve demokrasi getirmek için mücadelesini yürüttü. Mücadeleye el ele vererek devam edeceğiz." dedi.

Kemalbay, HDP'nin kuruluşunun 5. yılı dolayısıyla Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, HDP'nin kadınların, gençlerin, tüm inançtan olan insanların, bütün toplum kesimlerinin kurtuluşu olduğunu savundu.

Türkiye'nin pek çok birikmiş sorunu olduğunu ileri süren Kemalbay, bu sorunlara birlikte çözüm aradıklarını ve çözüm gücü olabileceklerini de 5 yıl içinde ortaya koyduklarını kaydetti.

Kemalbay, 7 Haziran seçiminde kadınlar, gençler ve bütün inançtan halkların HDP'yi bir "çıkış yolu" olarak gördüğünü ve oy verdiğini ifade ederek, bu başarı nedeniyle partilerine karşı "dağıtma politikası" izlendiğini iddia etti.

Halkların bir "kurtuluş" istediğini savunan Kemalbay, şöyle devam etti:

"Biz bütün bu baskılara rağmen ayaktayız. Biliyoruz ki ancak halkların kurtuluşu, mücadeleyle, dayanışmayla, direnişle ve yeni bir yaşamı birlikte kurmak amacıyla ortaya çıkabilir. Tarih bize bugüne kadar bunu gösterdi. Biz de bu direnişi tarihteki direnişçilerden devraldık ve geleceğe taşıyoruz. Biz 4 Kasım'da hapishanede direnen yoldaşlarımızı bütün illerde selamlayacağız. Onların özgürlüğü için sokakları doldurmaya, mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz.

HDP, Türkiye'ye barış getirmek için ve demokrasi getirmek için mücadelesini yürüttü. Bizler, halkların eşitliğini, halkların kardeşliğini savunan bir parti olarak başından beri, 'Halklar vardı, varlar ve var olacaklar.' dedik. Türkiye'nin gerçek bir alternatifi varsa, Türkiye halklarının, ezilenlerin ortak bir yaşamı için bir adres varsa o adres, bu mücadeleyi yürüten, dirençle, umutla ayakta kalan HDP'dir."

Sunuculuğunu HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in yaptığı etkinlikte, HDP'nin kuruluşundan bu yana yaptığı faaleyitlerin yer aldığı kısa film gösterildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :