HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Şanlıurfa'da:

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Şanlıurfa'da:

"Biz savaşsız şiddetsiz, kansız gözyaşı olmadan siyasetle kendi sorunlarımızı çözebiliriz"

ŞANLIURFA (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz savaşsız şiddetsiz, kansız gözyaşı olmadan siyasetle kendi sorunlarımızı çözebiliriz" dedi.

Demirtaş, partisinin Şanlıurfa İl Başkanlığınca merkez Haliliye ilçesindeki bir parkta düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, kentte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İslam dininin barış mesajının doğru okunması gerektiğini belirten Demirtaş, "Keşke herkes bu dayanışma ve kardeşleşme barış mesajını doğru okuyabilmiş olsaydı. Maalesef öyle olmadığı için bugün Afganistan'dan Pakistan'a, Somali'den Libya'ya ve Suriye'ye kadar, ülkemizde de Anadolu'nun her bir köşesine yangın yeri gibi acı düşüyor. En çokta ramazan ayında İslam coğrafyasında kan akıyor. Bir şeylerin yanlış gittiği muhakkak. Eğer doğru yapılmış olsaydı doğrular hakim olmuş olsaydı bu kadar kan dökülmezdi, bir şeyler yanlış gidiyor, hem yanlışın ne olduğu konusunda siyasetçilerde bir ortaklaşma yok hem de doğrunun olması gereken özellikle de yöneticilerde uzlaşma yok." diye konuştu.

AK Parti iktidarının faaliyetlerini eleştiren Demirtaş, hükümet tarafından yapılan duble yolların halkın faydasına olduğunu ancak yollarda cenazelerin taşınmasının üzücü olduğunu söyledi.

Türkiye'de turizm sektörünün kriz yaşadığını da iddia eden Demirtaş, ülke ekonomisinin kötüye gittiğini savundu.

Demirtaş, iktidarın, ülkenin sorunlarını kalıcı olarak çözmeyi başaramadığını öne sürerek, yanlış politikalarla halkın aldatılmaya çalışıldığını iddia etti.

Terör operasyonlarını da eleştiren Demirtaş, "Askerin de polisin de sivilin de annesi 'yeter demeli' artık yeter silahlar susmalı. Biz savaşsız şiddetsiz, kansız gözyaşı olmadan siyasetle kendi sorunlarımızı çözebiliriz." dedi.

Halkın gücünün çok büyük olduğunu anlatan Demirtaş, "Allah her zaman ezilenden ve mazlumdan yana olur umudunuzu kaybetmeyin, umudunu kaybeden halk kendi kaderini zalimin eline teslim etmiş olur. Bizim en büyük gücümüz budur, haklıyız haklı. Biz kendi topraklarımızda Türk, Kürt ve Arap ile eşit, adil barışça ve kardeşçe yaşamak istiyoruz." diye konuştu.

- Polis ile Milletvekili Öcalan arasında tartışma

Bu arada iftarın verildiği parkın girişinde güvenlik araması yapan polis ekiplerinin yanında HDP'li bazı kişiler de arama yapmaya çalıştı. Bunun üzerine bir polis amiri ile HDP Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan tartıştı.

Polisin arama yetkisinin sadece kendilerine ait olduğunu söylemesi ve tartışmanın devam etmesi üzerine Milletvekili Öcalan, polisin üzerine yürüdü.

Tartışma, olay yerine gelen rütbeli emniyet yetkililerinin Öcalan ile görüşmesi ve HDP'li kişilerin arama yapmasından vazgeçmesiyle son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :