HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

"Beni mahkemeye çıkardıklarında bunları söylemedim demeyeceğim. Yüksek sesle orada da konuşacağız. Kimsenin onuruna haysiyetine saldırmadık. Başımız dik alnımız açık."

BİTLİS (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliğiyle ilgili, "Beni mahkemeye çıkardıklarında bunları söylemedim demeyeceğim. Yüksek sesle orada da konuşacağız. Kimsenin onuruna haysiyetine saldırmadık. Başımız dik alnımız açık." dedi.

Demirtaş, Beşminare Mahallesi'ndeki Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin 2. olağanüstü kongresinde, her ülkenin kendi geleceğini garanti altına almak için Orta Doğu'da savaştığını bu nedenle Suriye'de 3. Dünya Savaşı'nın yaşandığını ileri sürdü.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili anayasa değişikliğini değerlendiren Demirtaş, kanunlara karşı gelmediklerini savundu.

Demirtaş, konuşmaları nedeniyle haklarında fezlekelerin hazırlandığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Beni mahkemeye çıkardıklarında bunları söylemedim demeyeceğim. Yüksek sesle orada da konuşacağız. Kimsenin onuruna haysiyetine saldırmadık. Başımız dik anlımız açık. Dokunulmazlıklarımızı kaldırmışlar. Bakalım el mi yaman bey mi yaman? Dokunulmazlıklar kaldırılınca tir tir titreyeceğimizi bekliyorlar. Bunların tarihinde direniş yok ki. Bunların İslam ile alakaları yok. Allah'tan korkan kuldan utanır. Bunlarda böyle bir şey yok."

Dokunulmazlığın kendileri açısından değil ancak kaldıranlar açısından felaket olacağını ileri süren Demirtaş, şöyle devam etti:

"Biz zaten canımızı ortaya koymuşuz. Sen, sana oy verenler için tırnağını vermezsin. Bunu da kolay kolay sana yedirtmeyiz. Siz, bizi seçmekle bir irade haline getirdiniz. Biz sizin temsilciniziz. Toz kondurmayız. Bunlar devletin bütün imkanlarıyla seçim çalışması yaptılar. Bizler de sizlerin cebindeki desteklerinizle buraya geldik. Ayrıca Milli Güvenlik Kurulu, bunlar halkın temsilcisi olamaz. Sizin hiçbir temsiliyetiniz yok. Siz halkımıza bin defa kurban olun. 5 saat toplantı yapmışlar ve bizim meşruiyetimize laf söyleyecek hakkı bulmuşlar. Sen kabul etsen de etmesen de bu halkın temsilcisiyiz. Bugünler bitecek. Tarihte ne zulümler gördük. Derelerin kan aktığı günleri gördük. Zor günler ittifakla aşılır. Eksikliklerimizin üstünü örtmeyeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :