HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş:

"(Hakkında başlatılan soruşturma) Geçen yıl başlatılmıştı, yeni başlamış bir soruşturma değil. Beni suçlayacak en küçük bir şey varsa, dokunulmazlığın kaldırılmasını ben kendim istedim"

İSTANBUL (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin, "Soruşturma geçen yıl başlatılmıştı. Yeni başlamış bir soruşturma değil. Beni suçlayacak en küçük bir şey varsa, dokunulmazlığın kaldırılmasını ben kendim istedim" dedi. 

Demirtaş, bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazeteci ve yazarlarla bir araya geldiği basına kapalı toplantı öncesi, gazetecilere açıklama yaptı.

İslami kesime yakın temsilci ve gazetecilerle son dönemdeki gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunacaklarını belirten Demirtaş, Türkiye'nin barış istediğini vurguladı.

Kendisi hakkında açılan soruşturmaya ilişkin soru üzerine Demirtaş, yeni değil, geçen yıl başlatılmış bir soruşturma olduğunu belirterek,  "Beni suçlayacak en küçük bir şey varsa, dokunulmazlığın kaldırılmasını ben kendim istedim. Dokunulmazlık zırhına sığınacak insanlar değiliz. 550 milletvekili ve Cumhurbaşkanı da dahil hepimizin dokunulmazlığı kalksın. Kim ne halt yemiş, beraber hesap verelim. Hepimize hesap sorsunlar. Korkmuyorlarsa buyursunlar" diye konuştu.

Selahattin Demirtaş, "Biz bu ülkede size savaş yaptırmayacağız. Birilerinin iktidarı için kimsenin evladının ölmesine izin vermeyeceğiz. Bu evlatlar kolay mı yetişiyor? PKK, 'Masaya oturmaya, elimizi tetikten çekmeye hazırız' dedi. Ülkenin Başbakanı buna mutlaka sağduyulu bir cevap vermek zorundadır. Sandığın sonucuna saygı duyun" dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı