HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuğluk:

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tuğluk:

"Dokunulmazlık düzenlemesine ilişkin cuma günü Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruları yapacağız"

TBMM (AA) - ALPER ATALAY- HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, cuma günü, milletvekillerinin, dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruda bulunacaklarını bildirdi.

HDP Hukuk Komisyonu, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıran kanunla ilgili Anayasa Mahkemesine bireysel başvurulara ilişkin çalışmalarını tamamladı.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Tuğluk, bakanlıklarda bulunan fezlekelerin de ellerine ulaşmasıyla hakkında dokunulmazlık dosyası bulunan milletvekilleri için işlemlerin tamamlamış olacağını söyledi.

Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruları cuma günü yapacaklarını, çok boyutlu dilekçeler hazırladıklarını belirten Tuğluk, "Söz konusu kanunun eşitlik ilkesine, adil yargılanma hakkına Anayasa'nın ilgili maddelerine aykırılığı ile ayrımcılık gibi birçok temel noktada itirazlarımız bulunuyor. Başvurularımızın özünde ise yasama faaliyetinin engellenmesi yer alacak." diye konuştu.

Tuğluk, Anayasa Mahkemesine iptal davası için gerekli olan 110 milletvekilinin imzasına ilişkin çalışmaların devam ettiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yasayı onaylamasının ardından sürecin başlayacağını dile getirdi.

- CHP'li milletvekilleri için yeni arayış

Öte yandan HDP yönetimi, CHP'nin imza kampanyasına destek vermeyeceği yönündeki açıklamalar üzerine farklı yöntemleri de tartışmaya başladı.

HDP yönetiminin, partide öne çıkan ve CHP tabanında da ağırlığı bulunan bazı isimler üzerinden bir imza kampanyası başlatarak, CHP milletvekillerinin imza atmasını sağlayacak bir çalışma yapacağı öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :