Hdp Antalya Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Hdp Antalya Milletvekili Adaylarını Tanıttı

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:- "Serik'teki esnaf kardeşlerimiz, halkımız bir linçle sürgün tehditiyle karşı karşıya"- "Provokasyona izin vermedik, aynı olgunluk ve soğukkanlılıkla hiçbir provokasyona da alan açmayacağız"

ANTALYA (AA) - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Antalya'nın Serik ilçesinde iki gün önce HDP seçim bürolarına yönelik bazı saldırılar olduğunu belirterek, "Serik'teki esnaf kardeşlerimiz, halkımız bir linçle sürgün tehdidiyle karşı karşıya" dedi.

Partisinin Antalya'da bir otelde düzenlediği Antalya milletvekili adayları tanıtım toplantısında konuşan Yüksekdağ, Serik'te iki gün önce provokasyona yönelik eylemler yapıldığını ve parti olarak yapılanlara boyun eğmeyeceklerini söyledi.

HDP Serik İlçe Başkanlığı'nın her gün "ırkçı gruplar" tarafından saldırıya uğradığını ileri süren Yüksekdağ, "Serik'teki esnaf kardeşlerimiz, halkımız bir linçle sürgün tehdidiyle karşı karşıya. Sözde Serik'te halkımızı, seçmen tabanımızı kovacaklarmış. Asıl ben soruyorum siz kim oluyorsunuz?" diye konuştu.

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yaşananları provokasyon olarak niteleyen Yüksekdağ,  "Provokasyona izin vermedik, aynı olgunluk ve soğukkanlılıkla hiçbir provokasyona da alan açmayacağız" dedi.

Siyasetin suçlu ilan edip siyasal iktidarın alanına sokulmayanların HDP'de bir araya geldiğini söyleyen Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Egemen düzenin bütün ötekileri birleşti ve yeni bir parti kurdu. Bu yeni partinin önünde suçlular düzeni ve bu suçları işleyenler asla ve asla duramayacak. HDP, yani bizlerin gücü bir araya geldiği ilk günden itibaren kimyaları bozuldu."

HDP Antalya milletvekillerini tanıtıldığı toplantıya, HDP yöneticileri ve partililer de katıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı