Haziran ayı ihracat rakamları

Haziran ayı ihracat rakamları

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul: - "Dünyada yaşanan siyasi ve sosyal değişimler ile çalkalanmalardan etkilenmemiz ihracatın doğasında vardır ancak kendimize dönerek nerede eksiklerimiz olduğunu tespit etmeliyiz"

SAKARYA (AA) - Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, dünyada yaşanan siyasi ve sosyal değişimler ile çalkalanmalardan etkilenmenin ihracatın doğasında olduğunu ancak kendilerine dönerek eksiklerin neler olduğunu tespit etmeleri gerektiğini bildirdi.

Kösemusul, yaptığı yazılı açıklamada, haziran ayında Türkiye ihracatının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,8'lik artışla 11 milyar 865 milyon dolar olduğunu hatırlattı.

Sakarya ihracatının da 124,3 milyon dolar düzeyinde gerçekleştiğini, kentin ihracatçı iller sıralamasında 13. sırada yer aldığını aktaran Kösemusul, "Mayıs ayıyla kıyaslandığında yüzde 12,4'lük bir düşüş yaşandı. Küresel ekonomideki dalgalanmalardan Sakarya da payına düşeni aldı. Önemli olan yılmadan üretmeye ve çalışmaya devam etmektir. Sakarya, yüksek ihracat potansiyeliyle daha iyisini yapmak için her türlü çabayı gösterecektir. Yaşanan geçici süreli düşüşler, bizleri hedeflerimizden alıkoyamayacak, ilk 5 il arasında olma hedefinde çıktığımız yolda yılmadan çalışmaya gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kösemusul, ihracatta yaşanılan düşüşlerin, kendilerini ekonomik anlamda demoralize etmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Elbette dünyada yaşanan siyasi ve sosyal değişimler ile çalkalanmalardan etkilenmemiz ihracatın doğasında vardır ancak kendimize dönerek nerede eksiklerimiz olduğunu tespit etmeliyiz. SATSO olarak, ihracatımızın mevcut durumu ve potansiyelini değerlendirerek yaptığımız tespitler neticesinde yolumuza devam edeceğiz. Sakarya iş dünyasına güvenimiz tamdır." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :