Hayvana işkenceye hapis cezası önerisi

Hayvana işkenceye hapis cezası önerisi

CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, sahipli ya da sahipsiz hayvanlara işkence edenlerin iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını düzenleyen kanun teklifi hazırladı- Teklif, hayvanlara karşı suç işleyenlerin, çocukların bulunduğu orta

TBMM (AA) - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, sahipli ya da sahipsiz hayvanlara işkence edenlerin iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını düzenleyen kanun teklifi hazırladı.

Tanrıkulu'nun TBMM Başkanlığına sunduğu teklif, Türk Ceza Kanunu'nda değişiklik öngörüyor. Buna göre, hayvanları zehirlemek için zehirli gıda ve kimyasalları doğrudan veya çevreye bırakarak dolaylı yoldan verenlere iki yıldan az olmamak üzere hapis cezası verilecek. Bu suçun toplu şekilde işlenmesi halinde verilecek ceza yüzde elliden iki katına kadar artırılacak.

Hayvanlara kötü davranan, işkence yapan, aç ve susuz bırakan, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakan, bakımlarını ihmal eder, fiziksel ve psikolojik acı çektiren, hayvanlara tecavüz eden, işkence yapan, alkollü içki, sigara, uyuşturucu ve bunun gibi bağımlılık yapan yiyecek veya içecek verenlere iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Hayvanları başka bir canlı hayvanla dövüştürenlere bir yıldan yedi yıla kadar hapis cezası uygulanacak.

Hayvanlara karşı yukarıda sayılan suçları işleyen kişiler, çocukların bulunduğu ortamda, okul kantini ve servislerinde, hastane ve sağlık kuruluşlarında çalıştırılamayacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :