Hayrat İnsani Yardım Derneği, Suriye halkına "ışık" oldu

Hayrat İnsani Yardım Derneği, Suriye halkına "ışık" oldu

Türkiye'deki yardım kuruluşları, iç savaş nedeniyle zor şartlarda yaşamına devam eden Suriye halkının umudu oluyor

İDLİB (AA) - İSMAİL HAKKI DEMİR - Hayrat İnsani Yardım Derneği, temin ettiği jeneratör sistemiyle Halep'e bağlı İdlib kentindeki hastane ve okullarda elektrik imkanı sağladı.

Türkiye'deki yardım kuruluşları, iç savaş nedeniyle zor şartlarda yaşamına devam eden Suriye halkının umudu oluyor. Suriye'de yaklaşık 4 yıldır devam eden savaş, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 60'ını doğrudan etkiledi. Saldırılardan kaçan milyonlarca kişi ise komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı. Ülkelerinden çıkamayanlar ise dost ülkede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının yardımlarıyla hayata tutunuyor.

Yaklaşık 1,5 yıldır Suriye'ye yönelik yardım faaliyetinde bulunan Hayrat İnsani Yardım Vakfı da başta gıda olmak üzere ilaç, giyim ve jeneratör yardımında bulunuyor. 

Vakıf başkanı Hakkı Aygün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de yaşanan drama sessiz kalmadıklarını, dini, vicdani ve insani olarak mazlum insanlara her zaman el uzatmaya devam edeceklerini belirtti.

Suriye'de sık sık elektrik kesintileri yaşandığını hatırlatan Aygün, "Bu kapsamda temin ettiğimiz tam donanımlı 20 jeneratörü başta hastane olmak üzere okullara monte ettik. Böylece buraların elektrik ihtiyacı karşılanmış oldu" dedi. 

Aygün, Suriye'deki kampların özellikle sağlık noktasında yardıma ihtiyacı olduğunu anımsattı.

 Suriye'de 100 gönüllü Suriyeli ile dernek ile bir çok çalışma yaptıklarını dile getiren Aygün, Allah'tan Suriye'de yaşanan zulümden kurtulmayı nasip etmesi için dua ettiklerini ifade etti.

Şimdiye kadar 69 tır insani yardım malzemesi gönderdikleri anlatan Aygün, şunları kaydetti:

"Suriyelilere sağlık hizmetlerini hem bu ülkede hem de Türkiye'de yapıyoruz. 3 bin 912 kan durdurucu kit dağıttık. 250 haneli köy kurduk. 4 bin kutu ilaç dağıttık. Bunun yanında 20 su kuyusu açtık. 20 jeneratör temin ederek Suriye'nin ışığı olmak istedik."

 

Kaynak:Haber Kaynağı