Haymanalı çiftçilere aspir anlatıldı

Haymanalı çiftçilere aspir anlatıldı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Haymana İlçesinde "Çiftçiden Sanayiciye Aspir ile geleceğe" projesi kapsamında çiftçiler aspir bitkisi konusunda bilgilendirildi. Haymana...

ANKARA (AA) - Ankara'nın Haymana İlçesinde "Çiftçiden Sanayiciye Aspir ile geleceğe" projesi kapsamında çiftçiler aspir bitkisi konusunda bilgilendirildi. 

Haymana Ticaret Odası ile Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen projeye ilişkin bir otelde düzenlenen toplantıya oda ve Ankara Kalkınma Ajansından ilgililerle çiftçiler katıldı. 

Burada konuşan "Çiftçiden Sanayiciye Aspir ile Geleceğe" projesinin koordinatörü Betül Yılmaz, projenin asıl amacının Haymana ile diğer bölgelerin gelişmişlik farklarının azaltılması olduğunu söyledi. 

Bu konuda herkese kapılarının açık olduğunu vurgulayan Yılmaz, projeden faydalanmak isteyenlere her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti.  

Marmara Tohum Geliştirme A.Ş. Bölge Müdürü Fatih Cengiz de 100 kilogram aspirin, 300 kilo buğdayla eşdeğer ekonomik kazanç sağladığını kayderek, "Biyodizel yakıtlarda bundan böyle belli oranlarda aspir kullanılacağı için, geleceğin ürünü olan aspirin bir an önce çiftçilerimiz tarafından benimsenmesi gerekir" dedi.

Haymana Ticaret Borsası Başkanı Servet Özer, borsa sayesinde bir ay içinde Haymana ekonomisine 60 milyon lira girdi sağlandığını aktardı. Özer, mülki amirlerin borsaya daha çok ilgi göstermesini beklediklerini ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı