Hayırlı yeğen

Hayırlı yeğen

Amasya'nın Hamamözü ilçesinde yaşayan 53 yaşındaki İsmail Dündar, 92 yaşındaki amcası ve 73 yaşındaki zihinsel engelli dayısını bakım evine yerleştirmek yerine yıllardır kendisi bakıyor

AMASYA (AA) - MURAT BİLEN - Hamamözü ilçesinde yaşayan İsmail Dündar, 92 yaşındaki amcası ve 73 yaşındaki zihinsel engelli dayısını bakım evine yerleştirmek yerine yıllardır kendi evinde bakıyor.

Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cüce amcası Şerif Dündar'ın babasından yadigar kaldığını söyledi. 

Aynı şekilde zihinsel engelli dayısı İlyas Ayçiçek'e de evinin kapılarını açtığını anlatan 53 yaşındaki Dündar, "Eşim Nasi ile 25 yıldır dayıma, 18 yıldır da amcama bakıyoruz. Yaşlılıktan dolayı Şerif Amcamın kulakları zor duyuyor. İlyas Dayımın şu an zihinsel engeli dışında herhangi bir rahatsızlığı yok" dedi.

Anne ve babasından yadigar kalan büyüklerini huzurevine yerleştirmek yerine bakımlarını üstlendiğini ifade eden Dündar, şunları konuştu:

"Onların gözlerindeki ışıltı bana yetiyor. Başka bir şeye gerek yok. İlyas dayım anamın yadigarı. 'Gel yemeğini ye' demesen karnının açlığını bilmiyor, susadığını bilmiyor. Diğeri babadan yadigar. 53 yaşıma geliyorum, 53 yıldır Şerif Amcam bizim yanımızda, İlyas Dayımı da annemin babası öldükten sonra yanıma aldım, geçinip gidiyoruz."

Yıllardır birlikte yaşadığı amcası ve dayısının, eşi ve çocuklarıyla da iyi geçindiğini vurgulayan Dündar, "Devlet, amcam ve dayıma belirli imkanlar sağladı. 2,5 yıldır bakım aylığını alıyoruz. O da devletin vermiş olduğu bir hak. O haktan da faydalanmakta fayda var. O da olmazsa belli bir yerde ekonomik sıkıntı da oluyor" diye konuştu.

"Şeker Amca" lakaplı 92 yaşındaki Şerif Dündar ise "Yazın geziyorum. Bahçeden biber, domates topluyorum. Yemek yemeyi çok seviyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı