"Haydi Hayatı Kucakla, Yaşam Becerileri Eğitimi Projesi" kapanış toplantısı

"Haydi Hayatı Kucakla, Yaşam Becerileri Eğitimi Projesi" kapanış toplantısı

İstanbul Valiliği, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İstanbul'daki 22 ilçe kaymakamlığının işbirliği ile hayata geçirilen, ""Haydi Hayatı Kucakla, Yaşam Becerileri Eğitimi Pr

İSTANBUL (AA) - İstanbul Valiliği, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve İstanbul'daki 22 ilçe kaymakamlığının ortaklığıyla yürütülen, "Haydi Hayatı Kucakla, Yaşam Becerileri Eğitimi Projesi"nin uygulama ve araştırma sonuçları, Sepetçiler Kasrı Camlı Köşk'te gerçekleştirilen kapanış toplantısında paylaşıldı.

Kapanış toplantısında konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Önal, bağımlılıkla mücadele konusunun İstanbul Valiliği için asayiş ve güvenlikten sonraki en önemli gündem maddelerinden biri olduğunu belirtti.

Önal, bağımlılıkla mücadele kapsamında geçmiş dönemlerde yapılmış tüm projeleri incelediğini ve hepsini başarılı bulduğunu ifade ederek, "Biz önümüzdeki dönemde biraz daha bağımlılığa ve onların ailelerine dokunucu nitelikte projelere ağırlık vermek istiyoruz. Kalkınma ajansı yakın bir zamanda bağımlılıkla ilgili tekrar büyük bir kaynak ayıracak. Ancak bu sefer herkese açık bir çağrı olmayacak, güdümlü projelere ağırlık vereceğiz. Güdümlü projelerin nasıl olması gerektiği konusunda da uzmanlara, alanda çalışma yapmış kamu kurumlarına ve sivil toplum örgütlerine de danışacağız." dedi.

Toplantıda proje uygulama sonuçları hakkında bilgi veren koordinatör Harun Yaman da proje kapsamında özellikle ortaokul altı ve yedinci sınıf çocuklarda ve gençlerde, bağımlılıkla mücadele önleme programlarının beceri ve yeterlilik düzeyinde davranış değişikliğine yol açabilecek şekilde yaygınlaştırılmasının amaçlandığını söyledi. Yaman, program kapsamında çocuk ve gençlerin; akranları ve yetişkinlerle olumlu ilişkiler kurabilmelerini, hayatın her alanında içsel uyumu sağlamalarını ve yetkin olabilmelerini, sorumluluklarının bilincinde otonom bireyler olmalarını sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Koordinatör Harun Yaman, projede ilk etapta 310 psikolojik danışman ve rehber öğretmen ile 15 psikolog olmak üzere 325 kişinin formatör olarak eğitim aldığını, daha sonra formatörlerin eğitim verdiği, farklı alanlardan bin 128 ortaokul öğretmeninin Milli Eğitim Bakanlığı hizmet içi eğitim sertifikalarını alarak, eğitimlerini tamamladıklarını kaydetti. Yaman, son aşama olarak da sertifika alan öğretmenlerin, program proje ve amaçlarına uygun olarak, bin 126 öğrenci ve 811 veliye hayat becerisi eğitimi verdiğini anlattı.

Bağımlılıkla mücadelede önleyici bir program olarak gerçekleştirilen hayat becerileri eğitiminin öncelikli hedef grubunun, alanı psikolojik danışmanlık ve rehberlik olan öğretmenler, ortaokul öğretmenleri ve öğrencileri olduğunu kaydeden Yaman, İstanbul Aydın Üniversitesi akademisyenleri, Yeşilay Cemiyeti Derneği akademisyen ve uzmanları, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü meslek elemanları ile bakıcı annelerin de hedef grubuna dahil olduğunu sözlerine ekledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :