Haydi çocuklar KOMEK yaz okuluna

Haydi çocuklar KOMEK yaz okuluna

Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik, Spor İl Müdürlüğü ve 31 ilçenin paydaş olduğu KOMEK Yaz Okulu Protokolü imzalandı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) bu yıl Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek ‘Yaz Okulu’ uygulaması yapacak. 9-16 yaş arası öğrenciler kayıt yaptırarak KOMEK bünyesinde, Kur’an, temel dini bilgiler, Hz. Peygamber’in hayatı, sahabe hayatı derslerini alacak. Öğrenciler aynı zamanda sanat ve spor eğitimleri de alacak. Günlük 6 saatlik eğitimin, 2 saati değerler eğitimi, iki saati spor, iki saati de sanat eğitimi olacak. KOMEK Yaz Okulu, 22 Haziran’da başlayıp, 21 Ağustos’da sona erecek.  Yaz Okulu Protokolü Programı’nda Konuşan Vali Muammer Erol, projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve büyük fayda sağlayacağını belirterek, “Çocuklarımız için gelecekte faydalı olacak bir dönem başlayacak. Bu projede katkısı olan herkese görevler düşüyor ve yapmaları gerekenler var. Olabildiğince çocuğumuzun kaydını almalıyız. Yaz Okulu yapılacak alanları tıka basa doldurmalıyız. Herkes çocuğunu kaydettirdiği gibi arkadaşı, eşi, dostu, komşusunun çocuklarını da davet etmeli ve kayıt yaptırmaya teşvik etmelidir” diye konuştu.

HERKES ÇOCUĞUNU YAZDIRMALI

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, “Çocuklarımız sokakta kalmasın, başıboş olmasın diye güzel bir projeye imza attık. Arkadaşlarımız çok güzel bir yaz programı hazırladı. Çok faydalı bilgileri öğrenirken aynı zamanda da spor ve sanatla eğlenecek olan çocuklarımız için güzel bir yaz olacak. Valimiz Muammer Erol ve tüm paydaşlarımızın büyük desteği ile çocuklarımız manevi değerlerini öğreneceklerdir. Kayıtlar 1-14 Haziran arasında yapılabilecek. Herkesin çocuğunu yazdırmasını istiyoruz” diye konuştu.

31 İLÇENİN TAMAMINDA YAPILACAK

KOMEK Yaz Okulu Proje Koordinatörü ve Büyükşehir Belediyesi Basın, Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu da, “KOMEK bu yıl bir ilki gerçekleştiriyor. Yaz Okulu projemize 6 aylık bir çalışma sonucu startı veriyoruz. 21 Haziran ve 22 Ağustos tarihleri arasındaki programımıza 9-16 yaş arasındaki tüm çocuklarımız kayıt yaptırabilecek. Kayıtlar 1-14 Haziran arasında, Büyükşehir Belediyesi ve KOMEK’in resmi web sitelerinden yapılabilecek. 3 ana başlıkta yapılacak derslerimiz, dini değerler eğitimi, spor ve sanat alanlarından oluşacak. Her dalda günlük 2’şer saat eğitim verilecek. 31 ilçenin tamamında programlarımız yapılacak. Tüm ilçelerimizde uygulamamızı yapacağız” diye konuştu. Köseoğlu, tüm KOMEK hocalarının programda görev alacağını, 350 bin öğrencinin tamamının kayıt yaptırmasını istediklerini, kayıt sınırı olmadığını sözlerine ekledi. Ferit Hepokur-Memleket