‘Haydi Bil Bakalım’da ödül heyecanı

‘Haydi Bil Bakalım’da ödül heyecanı

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 31 ilçedeki ortaokullara yönelik düzenlediği Haydi Bil Bakalım Bilgi Yarışması’nın Şehir Finali yapılarak dereceye giren okullar ödüllendirildi

Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Konferans Salonu’nda yapılan ödül törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Yarışmanın Konya’nın topyekun gelişiminin bir göstergesi olduğunun altını çizen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Medeniyet Okulu eğitimlerinin de değerlerin öğretilmesi bakımından büyük önem taşıdığını söyledi.

resim4532.jpg

‘haydi-bil-bakalim’da-odul-heyecani---3.jpg

‘haydi-bil-bakalim’da-odul-heyecani---4.jpg

‘haydi-bil-bakalim’da-odul-heyecani---5.jpg

BU YARIŞMA KONYAMIZIN GELİŞİMİNİN BİR GÖSTERGESİ

416 ortaokuldan 15 bin öğrencinin katıldığı yarışmanın ödül töreninde konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, dereceye giren öğrencileri kutlayarak, merkez dışından 3 ilçenin finale kalmasının önemine vurgu yaptı. Başkan Akyürek, “Merkez dışından üç ilçemizin finale kalması müthiş bir olay. Çok büyük bir başarı. Bu başarı nedeniyle okul müdürlerimizi, hocalarımızı, öğrencilerimizle birlikte tebrik ediyor ve teşekkür ediyorum. Başarının paylaşılması, eğitimin, kalkınmanın, gelişimin tabana yayılması çok önemli. Sadece merkezdeki gelişim, ülkenin gelişmesi için yeterli değil. Bu yarışma böylece bir mesaj vermiş oluyor. Konyamızın topyekûn gelişiminin bir göstergesi oluyor” dedi.

MEDENİYET OKULU’NDA DEĞERLERİMİZİN ÖĞRETİLMESİ ÇOK ÖNEMLİ

Medeniyet Okulu Projesi’nin Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürleri ve öğretmenlerin desteği ile yürüdüğünü kaydeden Başkan Akyürek, “Değerlerimizin öğretilmesi çok önemli. Çocuklarımızın ders dışında farklı bir programla karşılaşması bireysel gelişim yönüyle çok önemli. Bu yarışmalar da okullarımızın gözden geçirilmesine vesile oluyor” dedi.

ILGIN CANSU ŞİMŞEK ORTAOKULU BİRİNCİ OLDU

Büyük heyecana sahne olan yarışmanın sonucunda Ilgın Cansu Şimşek Ortaokulu birinci oldu. Tam altın, madalya ve 3 adet dizüstü bilgisayar kazanan okulun öğrencilerine ödüllerini Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy verdi. Yarışmayı ikinci olarak tamamlayan Çeltik Üç Şehitler Ortaokulu da yarım altın, madalya ve iki adet dizüstü bilgisayarla ödüllendirildi. İkincilik ödüllerini Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz verdi. Üçüncü olan Doğanhisar Atatürk Ortaokulu ise çeyrek altın, madalya ve 1 adet de dizüstü bilgisayar ödüllerini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş’ın elinden aldı.

Haber Merkezi

resim5342.jpg

‘haydi-bil-bakalim’da-odul-heyecani--1.jpg