Haydar Öztaş, KMÜ’ye rektör adayı

Haydar Öztaş, KMÜ’ye rektör adayı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Haydar Öztaş, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi’nin yaklaşan rektörlük seçimleri için gazetemize özel açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Haydar Öztaş, “Yetişmiş insanların doğup büyüdükleri topraklara hizmet etmek istemeleri en doğal haklarıdır” dedi.  Karaman Ermenek ilçesi doğumlu olan Öztaş, KMÜ’ye rektör olarak atanması durumunda birçok projeyi hayata geçireceğini söyledi. KMÜ’nün resmi olarak dokuz yıl önce kurulmuş olmasına rağmen aynı kanunla kurulan diğer üniversitelere göre cılız bir performans gösterdiğinden yakınan Öztaş, ilk projesinin Tıp Fakültesi kurmak olduğunun altını çizdi.

 

Öztaş, Rektör adayı olmasının gerekçelerini göstererek şu şekilde konuştu: “KMÜ’ de “Üniversite-sanayi işbirliğinin ihtiyaçlarına yönelik bir mühendislik ve öğretim üyesi yapılandırılmasının” yapılamaması nedeni ile sanayi alt ve üretimi bakımından önemli bir birikime sahip olan Karaman Bölgesi’nin gerekli atımları yapamadığı görülmektedir. Bu nedenle Ar-Ge temelli üniversite-sanayi işbirliğinin acilen tesis edilmesi gerekiyor. Karaman Ermenek’te bulunan Barajın ülkemizin dördüncü büyük barajı olmasına rağmen Ermenek Barajı “su ürünleri ve turizm bakımından yeterince değerlendirilemiyor. Son dönemde Belediyenin sınırlı imkânları ve Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’nın katkıları ile bölgede gelişmeye başlayan “Turkuaz Ermenek Gölü Turizmi konseptine Karamanoğlu Mehmet Bey üniversitesinin önemli bilimsel katkılar yapması beklenmektedir. Bu nedenle Üniversitenin bölgeye acilen su ürünlerine yönelik akademik yatırım ve bilimsel katkılar sağlaması gerekmektedir. Kısa bir süre önce istişarelerde bulunduğum Karaman Sanayi Bölgesi’nin gelişim ve  birikim bakımından üniversiteden daha ileride olduğu görülmektedir.  Rektör olduğum takdirde Sanayi-üniversite ilişkilerinin geliştirilmesi için üniversite bünyesinde sanayi ile işbirliği sağlayabilecek bir Teknokent’ in kurulması önceliğim olacaktır.”

‘KARAMAN, HER HALİYLE POTANSİYEL BİR ŞEHİR’

Üniversitelerin zenginlikleri onların ülke çıkarlarını ön plana çıkarabilme kabiliyetlerine sahip iyi, sağlam ve donanımlı bir geçmişi yöneticilerin yönlendirmeleri ile olur” diyen Prof. Dr. Haydar Öztaş Karaman’ın birçok alanda ön plana çıkabilecek şehir olduğuna değindi. Öztaş, Karaman ve çevresinin ülke genelinde oldukça fazla üst düzey bürokrat ve yönetici yetiştirdiğine işaret ederek, “Bu ülkenin değerlerine bağlı, ülkesi için çalışan, hain olmayan herkes üniversitede yer olmalıdır. Rektör olduğum takdirde birinci önceliğim Karaman ve çevresinin üstün nitelikli ve kabiliyetli beyin gücünü KMÜ’ye davet etmek olacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu. Servet R. Çolak-Memleket