Hayat hikayeleriyle kadınlara örnek oluyorlar

Hayat hikayeleriyle kadınlara örnek oluyorlar

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da farklı meslek gruplarından kadınlar, "Kadın Seminerleri"nde paylaştıkları hayat hikayeleriyle hemcinslerine örnek oluyor- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla başlayan seminerler, her ayın ilk haftasında düzenleniyor

KUALA LUMPUR (AA) - ÖMER FARUK YILDIZ - Malezya'da farklı meslek gruplarından kadınlar, başarı ve zorluklarla mücadele hikayelerini, düzenli olarak yaptıkları "Kadın Seminerleri" etkinliğinde paylaşıyor.

Malezyalı kadın girişimci Bkay Nair'in girişimci kadınlarla bir araya gelerek başlattığı rutin seminerlere katılan kadınlar, hayat mücadeleleri, karşılaştıkları sorunlar ve elde ettikleri başarılara dair sunumlar yapıyor.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde başlayan ve yıl sonuna kadar sürecek seminerlerin ikincisi, başkent Kuala Lumpur'un Petaling Jaya bölgesindeki etkinlik alanında yapıldı.

İlk olarak kripto para birimi üzerinde uzmanlaşan iş kadını Zam Zainal Abidin, hayat hikayesini paylaştı. Genç yaşta eşi tarafından terk edildiğini ve çocuklarına bakmak için birçok farklı işte çalıştığını anlatan Zam, "Hiçbir zaman durmadım ve pes etmedim. Parayı nerede kazanabildiysem orada çalıştım ve bugünlere geldim. Şu an kripto para alanında konferanslar veriyorum. Ben bunu başarabildiysem herkes başarabilir." diye konuştu.

Bu seminerin kadınlar için ilham kaynağı olacağına inandığını belirten Zam, "Johor'da bir köyde doğup büyüdüm. Her gün okula 3 kilometre yürüyordum. İçinde bulunduğum zorluklar bana her zaman daha ileri gitmek ve inandığım değerler uğruna mücadele etmek için ilham verdi." dedi.

- "Hiçbir şeyim yoktu, her şeye sıfırdan başladım"

Kuala Lumpur merkezli bir hukuk firmasında çalışan Kasthuri Balakrishnan'ın hikayesi dinleyenleri duygulandırdı.

Kasthuri, 21 yaşındayken Tayland'da kadın ticareti yapan bir çete tarafından kaçırılması ve çetenin elinden kurtulduktan sonra hayata tutunmasını, "3 sene boyunca ellerinde kaldım. Yaşım büyük olduğu için kimse beni satın almak istememişti. Bir gün ailemle irtibat kurma fırsatı yakaladım ve daha sonra çetenin elinden kaçmayı başardım." sözleriyle anlattı.

Kasthuri, yaşadığı trajedinin ardından kendisine sadece babasının destek çıktığını belirterek "Babam beni çok destekliyordu fakat ailemden aynı şefkati görememiştim. Yıllar sonra yaşadığım eyaleti terk ederek Kuala Lumpur'a yerleştim. Hiçbir şeyim yoktu, ne bir evim ne de arabam. Her şeye sıfırdan başladım, birçok işte çalıştım." ifadesini kullandı.

Uzun yıllar yoksullukla mücadele ettikten sonra bir hukuk firmasında bulduğu iş sayesinde maddi durumunu düzelttiğini söyleyen Kasthuri, "Karşılaştığım zorluklar için her zaman Tanrı'ya dua ettim. Çünkü sığınabileceğim tek kişinin o olduğunu biliyordum. Şu an çok şükür her şeyim var. Evim, arabam ve iyi bir aile hayatım var." diye konuştu.

Seminerin sonunda katılımcı kadınlar hayatlarında sevmedikleri şeyleri bir kağıda yazdı, daha sonra ellerindeki kağıtları uçak yaparak fırlattı.

- "Kadınların sorunlarını yılın bir gününde konuşmak doğru değil"

AA muhabirine konuşan etkinliğin baş organizatörlerinden girişimci Bkay Nair, "Bu etkinliği düzenlememizin ana sebebi kadınlara ilham vermek ve destek olmak. Tanıdığım bazı girişimci arkadaşlarla Dünya Kadınlar Günü'nden 2 hafta önce bir araya geldik ve bu şekilde rutin olarak toplanmaya karar verdik." dedi.

Bkay, etkinlik fikrinin kadınlar günü vesilesiyle akıllarına geldiğini ancak kadınların meselelerinin sadece yılın bir gününde konuşulmasının doğru olmayacağından hareketle yıl sonuna kadar seminerleri sürdüreceklerini anlattı.

Kadınların günlük hayatta birden fazla rolleri olduğunu ve hayatlarını idare etmekte çoğu zaman güçlük çektiklerini vurgulayan Bkay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kadar işimizin arasında bazı şeyleri paylaşmak için fırsatımız olmayabiliyor. Dolayısıyla bu tür motivasyon kaynaklarına ihtiyacımız oluyor. Bu yüzden etrafımızdaki kadınları bir araya getirdik ki birbirleriyle konuşsun, yeni arkadaşlar edinsin, hikayelerini, problemlerini ve sevinçlerini paylaşsınlar."

"Kadın Seminerleri" etkinlikleri her ayın ilk haftasında yapılıyor.


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :