Hayat boyu spor Selçuklu’da: Şehit Çetin Totan Spor Salonu

Hayat boyu spor Selçuklu’da: Şehit Çetin Totan Spor Salonu

Sancak Mahallesi Şehit Mustafa Çuhadar Ortaokulu içerisinde bulunan Şehit Çetin Totan Spor Salonu, okul öğrencileri ve Selçuklu Belediyesi spor okulları öğrencilerini spora hazırlıyor

Selçuklu Belediyesi’nin spor ve sporcuya yatığı yatırımlara hız kesmeden devam ediyor. Her yıl tesis ve sporcu sayısını artıran Selçuklu Belediyesi geleceğin sporcularını kendi imkanlarıyla yaptığı tesislerde en iyi şekilde yetiştiriyor. Selçuklu Belediyesi 2017 yılı Yaz Spor Okullarında açtığı 16 branşta 12 binden fazla öğrenciyi bu tesislerde eğitiyor. 2015 Mayıs ayında hizmete giren Şehit Çetin Totan Spor Salonu’nda bu çocuklara hizmet veren tesisler içinde yer alıyor. Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okullarında yaklaşık 50 çocuk, basketbol branşında daha iyi şartlarda yetişmek için bu modern tesiste yaparak geleceğe kendini hazırlıyor.

sehit-cetin-totan-spor-salonu--(6)-001.jpg

sehit-cetin-totan-spor-salonu--(9)-001.jpg

sehit-cetin-totan-spor-salonu--(14).jpg

sehit-cetin-totan-spor-salonu--(23).jpg

HER MAHALLEDE YAŞAM KALİTESİ ARTIYOR

Eğitime ve spora verdiği önemle dikkat çeken Selçuklu Belediyesi, Selçuklu’ da yaşam kalitesini arttırmak için hemen hemen tüm mahallelerine spor, kültür ve eğitim tesisleri açıyor. Sağlıklı nesillerin yetişmesi için Türkiye’ye örnek olan Selçuklu Belediyesi’nin yaptığı bu tesislerin bir çoğunda birçok aktivite de yapılabiliyor. Diğer tesislerden ayrı olarak  okul bahçelerine yapılan spor salonları ile öğrenciler spor aktivitelerini daha iyi ve güvenilir olarak yapılması sağlanıyor. Okul bahçelerine ve müstakil olarak yapılan spor tesisleri aynı zamanda yaşam kalitesini artıyor ve Selçuklu’da yaşayan insanları spora yönlendiriyor.

sehit-cetin-totan-spor-salonu--(42)-001.jpg

sehit-cetin-totan-spor-salonu--(49)-001.jpg

sehit-cetin-totan-spor-salonu--(59)-001.jpg

sehit-cetin-totan-spor-salonu--(52)-001.jpg

YENİ TESİS YENİ HEYECAN

Mayıs 2015 yılında hizmete açılan Şehit Çetin Totan Spor Salonu  bin 323 metrekare alan üzerine inşa edildi. Bu tesissin zemin katı 963 metrekare alana ve asma katı ise 360 metrekare alana sahip. İkinci katında bulunan bu salonda öğrenciler grup etkinliklerini burada yapabiliyorlar. Zemin katta bulunan solan ise, FIBA standartlarında 15x28 metre ölçülerinde basketbol sahası ve 9x18 metre ölçülerinde voleybol, hentbol sahası olmak üzere toplam 650 metrekare PVC zemin kaplamalı olarak yapıldı. Sporcunun tüm ihtiyaçlarına sahip bu tesiste aynı zamanda bay-bayan soyunma odaları, hakem soyunma odası, sağlık odası, öğrenci seyir terası ve aktivite alanı, öğretmen çalışma odası ve teknik merkezler bulunuyor. Alüminyum giydirme cephe, fibercement levha cephe sistemi ve alüminyum kenetli çatı sisteminin kullanıldığı spor salonu yaklaşık 1 milyon 500 bin liraya mal oldu.

sehit-cetin-totan-spor-salonu--(2)-001.jpg

sehit-cetin-totan-spor-salonu--(61).jpg

sehit-cetin-totan-spor-salonu--(71).jpg

sehit-cetin-totan-spor-salonu--(20).jpg

 

ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNDE

2 yılı aşkın süredir Sancak Mahallesinde hizmet veren Şehit Çetin Totan Spor Salonu’nda hem Şehit Mustafa Çuhadar Ortaokulu öğrencileri hem de Selçuklu Belediyesi Yaz Spor okulu öğrencileri eğitim görüyor. Yılın 12 ayı açık olan bu tesiste okulun açık olduğu aylarda okul öğrencileri beden eğitimi derslerini ve çeşitli aktivitelerini burada yapabiliyor. Okulların kapalı olduğu yaz aylarında ise yaz sporu okulu öğrencileri ve mahalledeki birçok çocuk bu tesisi rahatlıkla kullanıyor.

sehit-cetin-totan-spor-salonu--(73).jpgsehit-cetin-totan-spor-salonu--(75).jpgsehit-cetin-totan-spor-salonu--(78).jpg

BASKETBOL’DA FIRTINA DÖNEMİ

Bu yıl Selçuklu Belediyesi Yaz Spor Okulu Basketbol Branşına bin 500 öğrenci kayıt yaptırdı. Basketbol bu sayıyla birlikte 2017 yazında en çok öğrenciye sahip branşlar arasında yer almayı başardı. Yaklaşık 50 öğrencinin yer aldığı Şehit Çetin Totan Spor Solanu’nda öğrencileri çalıştıran Basketbol Antrenörü Muhammed Cantay, bu öğrencileri basketbolun geleceğine en iyi şekilde hazırlamaya çalıştıklarını söyledi. Öğrencilere 3 ay içinde basketin tüm detaylarını ve temel eğitimini verdiklerini dile getiren Cantay, “Her yıl yeni bir branşla spora başlayan öğrencilere gelecek sene de aynı branşı seçmeleri konusunda tavsiyelerde bulunuyoruz. Kendilerini seçtikleri branşlarda en iyiye ulaşmalarını çözümü budur. Bizlerde bu öğrencilerin eğitimi için onlara her zaman desteklerimizi veriyoruz ve büyük bir disiplin ile onları eğitiyoruz” dedi. Tesis Sorumlusu Mehmet Kocabaş ise hem mahallelinin hem de Selçuklu Belediyesi Spor okulları öğrencilerinin bu tesisten oldukça memnun ve mutlu olduklarını söyledi. Servet R. Çolak – Memleket