Hayallerini gerçekleştirmek için "katamaran" yapıyorlar

Hayallerini gerçekleştirmek için "katamaran" yapıyorlar

Tekirdağ'da yaşayan Ali Fuat Gökçe ve eşi Nihal Gökçe, kendi yaptıkları katamaran ile dünya turuna çıkma hayali kuruyor- Ali Fuat Gökçe: - "İnternetten gördüğüm videolardan etkilenip katamaran yapmaya karar verdim. 2018 Mayıs ayında da denize indirmeyi dü

TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'da yaşayan Ali Fuat Gökçe ve eşi Nihal Gökçe, hayalini kurdukları dünya turuna çıkmak için 10 metre uzunluğunda katamaran yapmaya başladı.

Gökçe çifti, internetten izledikleri videodan sonra, hayalini kurdukları dünya turuna çıkmak için katamaran yapmaya karar verdi.

Daha sonra temin ettikleri malzemelerle katamaran yapmaya başlayan çift, her gün çalıştıkları yelkenli katamaranı gelecek yıl mayıs ayında tamamlayıp denize indirmeyi hedefliyor.

Ali Fuat Gökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, katamaranı tamamladıktan sonra eşi ile önce Türkiye kıyılarını gezeceklerini, daha sonra dünya turuna çıkacaklarını söyledi.

Tekirdağ'da 9 yıldır pansiyon işletmeciliği yaptığını dile getiren Gökçe, "İnternetten gördüğüm videolardan etkilenip katamaran yapmaya karar verdim. Nisan ayından beri üzerinde çalışıyorum. 2018 Mayıs ayında da denize indirmeyi düşünüyorum. Eşimle beraber her gün katamaranı tamamlamak için çalışıyoruz." diye konuştu.

Gökçe, katamaranın 2 odası ile çalışma bölümünün bulunduğunu, tamamlanınca 10 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde olacağını belirterek, "İstanbul'dan malzemeleri satın aldık. Katamaranın planını, dizaynını Avusturyalı bir mühendise yaptırdım. Bazı malzemeleri Türkiye'den bulamadığımız için katamaran dizaynırı ile görüşerek yurt dışından da mazlemeler getirttik. Hava şartları müsait olduğu sürece hergün çalışmalarımıza devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Nihal Gökçe de katamaranı tamamalayıp hayallerini gerçekleştirmek için hergün eşiyle birlikte çalıştığını kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :