Haviceli 580 aile evlerine dönmeye hazırlanıyor

Haviceli 580 aile evlerine dönmeye hazırlanıyor

KERKÜK (AA) - Irak'ta terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasının üzerinden yaklaşık beş ay geçmesine rağmen güvenlik nedeniyle geri dönemeyerek Kerkük'teki...

KERKÜK (AA) - Irak'ta terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasının üzerinden yaklaşık beş ay geçmesine rağmen güvenlik nedeniyle geri dönemeyerek Kerkük'teki kamplarda yaşayan Haviceli 580 ailenin yol güvenliğinin temin edilmesinin ardından evlerine dönmeye hazırlandığı belirtildi.

Federal Polis Gücü Komutanı Cafer el-Battat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Kerkük'ün Havice ilçesine geri dönmek isteyen 580 aile için yol güvenliğini sağladık.'' dedi.

Terör örgütü DEAŞ'ın son günlerde bölgede düzenlediği saldırılar nedeniyle ek tedbirler aldıklarını ifade eden Battat, "İlçe merkezindeki güvenlik güçlerinin sayılarını artırmak suretiyle ailelerin evlerine geri dönüşünü teşvik etmeye çalışıyoruz. Yerel hükümetin evlerine dönen ailelere sunacağı hizmet de ülkenin birçok yerinde iç göçmen durumunda olan çok sayıda ailenin geri dönüşlerinin önünü açacaktır.'' diye konuştu.

Bölge halkı ile güvenlik güçleri arasındaki dayanışmanın önemini vurgulayan Battat, şunları söyledi:
''Bölge güvenliği ancak herkesin evlerine geri dönmesiyle sağlanacaktır. Halk ile güvenlik güçleri arasında yeni ve ciddi bir yardımlaşma ağı kurulması için önemli çalışmalar yapıyoruz. Bölgede DEAŞ gibi terörist gruplar değil bu toprakların insanının hâkim olması gerekiyor.''

Söz konusu ailelerin gün içinde Havice'ye doğru yola çıkacağı aktarıldı.

Irak güçleri, Havice ilçesi ile ilçeye bağlı 4 kasabayı 5 Ekim 2017'de terör örgütü DEAŞ'tan geri almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :