Havasi, gösterisiyle beğeni topladı

Havasi, gösterisiyle beğeni topladı

Macar sanatçı, "Landmark Dünya Turnesi" kapsamında Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahne aldı

İSTANBUL (AA) - Piyanoyla ilk kez 4 yaşında tanışan Macar sanatçı Havasi, "Landmark Dünya Turnesi" kapsamında, İstanbul'da müzikseverlerle buluştu.

Piu Entertainment organizasyonuyla Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde sahne alan sanatçı, Fransız görsel tasarımcı Gilles Papain ile Amerikalı yaratıcı yönetmen Brian Burke tarafından oluşturulan sahne performansını sundu.

Türkçe "İyi akşamlar, sevgili Türk dostlarım." sözleriyle dinleyicilerini selamlayan sanatçı, konser biletlerinin çok kısa bir sürede satıldığını dile getirerek, "Hepinize özel olarak teşekkür etmek istiyorum. 40 günden kısa sürede biletlerin tükenmesi harika bir şey." ifadelerini kullandı.

Sanatçı, "Awakenings" (Uyanışlar) isimli şarkıyı, konserde kendisine bazı şarkılarında eşlik eden Lisa Gerard ile arka fona yansıtılan cami fotoğrafının önünde seslendirdi.

Macar Devriminin 60. yıl dönümünün kutlandığının da altını çizen sanatçı, 23 Ekim'in Macarlar için özel bir anlamı olduğunu söyledi.

Havasi, 5 yaşında bir oğlu ve 2 yaşında bir kızı olduğunu dile getirerek, uyumaya giderken onlara dinlettiği şarkının da farklı bir yorumunu Türkiye'deki dinleyicileri için sergiledi.

Özgün bestelerini yorumlayan sanatçıya, Peter Pejtsik, Endi, Edina Laura Szirtes, Marton Zoltan Takacs, Vitalij Dzsanda, Banhegyi Nagy, Mihaly Simco, Reka Bartanyi ve Andras Adam Horvath enstrümanlarıyla eşlik etti.

Sanatçı, "The Age of Heros", "Mystic", "Hypnotic", "Faena", "Freedom", "Trinity River", "Miami Fever", "Storm" ve "Nem Tudhaton" eserlerinin de arasında bulunduğu bir repertuvarı sanatseverler için yorumladı.

Franz Liszt Müzik Akademisi mezunu olan sanatçı, 2009'da bir dakika içinde piyanonun tuşlarına 498 kere vurarak, "Dünyanın en hızlı piyano çalan sanatçısı" oldu ve Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırdı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :