Havaş, Ordu-giresun Havalimanı'nda Hizmete Başladı

Havaş, Ordu-giresun Havalimanı'nda Hizmete Başladı

İSTANBUL (AA) - Havaş, Ordu-Giresun Havalimanı’nda yer ve yolcu hizmetlerine başladı.Şirketten yapılan açıklamaya göre, Havaş, Cumhurbaşkanı Recep...

İSTANBUL (AA) - Havaş, Ordu-Giresun Havalimanı’nda yer ve yolcu hizmetlerine başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Havaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle açılan Ordu-Giresun Havalimanı’nda ilk Türk Hava Yolları (THY) seferini karşılayarak yeni istasyonunda hizmet vermeye başladı.

Türkiye’de 26 havalimanına ulaşan, Almanya, Letonya ve Suudi Arabistan’da da toplam sekiz havalimanında çok sayıda havayolu şirketine yer hizmetleri sunan Havaş, Avrupa ve Türkiye’de denizin üzerine inşaa edilen ilk havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı’nda THY ve bağlı kuruluşu AnadoluJet uçuşlarında yer hizmetleri sunacak.

Havaş ayrıca, Ordu-Giresun Havalimanı’ndan Ordu ve Giresun’a havalimanına ulaşım amacıyla otobüs hizmeti vermeye de başladı. Açılış günü kapsamında, Havaş’ın tüm otobüs seferleri ücretsiz olarak gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Havaş Genel Müdür Vekili Kürşad Koçak, Havaş olarak, hem Türkiye’de hem de yurt dışında hizmet ağlarını genişleterek sürekli büyüyen bir marka olma hedefiyle faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bunun bir uzantısı olarak, ülkemize kazandırılan Ordu-Giresun Havalimanı’nda açtığımız yeni istasyonumuzla hizmet noktalarımıza bir yenisini daha ekledik. Bu kapsamda, THY ve bağlı markası AnadoluJet’in Ordu-Giresun Havalimanı’na gerçekleştireceği tüm seferlerinde yer hizmetlerini sağlayacağız. THY ile iş birliğimizin hayırlı olmasını dilerim. Havaş olarak ayrıca havalimanına ulaşım hizmetimizi de Ordu-Giresun Havalimanı’na taşıdık. Yeni hizmet noktamızla yolcularımızın şehir merkezlerine konforlu bir şekilde ulaşmalarına imkan sağlayacağız. Yeni istasyonlar ve iş birlikleri ile yurt içi ve yurt dışında büyümeye devam edeceğiz.”  

THY'nin, Ordu-Giresun Havalimanı ile Atatürk Havalimanı arasındaki seferleri haftada karşılıklı beş frekans olarak gerçekleştirilecek. AnadoluJet ise Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan haftada karşılıklı dört sefer, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan da haftada karşılıklı beş sefer düzenleyecek. Boeing 737 ve Airbus A320 tipi uçaklarla gerçekleştirilecek seferlerin haziran itibarıyla günlük olarak düzenlenmesi planlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı