Hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi

Hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak:

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak, Türkiye'nin egemenliğini savunma konusunda sergilediği tutumu övdü.

İttifak'tan, hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Türkiye'nin onur ve egemenliğini savunmak için sergilediği tutumu takdir ediyoruz. Söz konusu tutumu, özgür bir halk tarafından iş başına getirilen demokratik bir yönetimin verdiği doğal bir tepki olarak değerlendiriyoruz" ifadesi kullanıldı.

Türkiye-Suriye sınırında Türk hava sahasını, 5 dakika içinde 10 kez uyarılmasına rağmen ihlal eden SU-24 tipi savaş uçağına angajman kuralları çerçevesinde bölgede devriye görevinde bulunan iki Türk F-16 uçağı müdahalede bulunmuştu.

Rusya, Hatay'ın Yayladağı ilçesinin karşısında Suriye'nin Bayırbucak bölgesine düşen uçağın kendisine ait olduğunu açıklamış, NATO, uçağın hava ihlali yaptığına ilişkin Türkiye'nin paylaştığı bilgilerin doğruluğunu teyit etmişti.

Ekim ayı başında da Rusya'ya ait savaş uçakları Türk hava sahasını ihlal etmiş, Rus yetkililer olayın ardından özür dileyerek, benzer durumların tekrarlanmayacağını bildirmişti. Türkiye ise hava sahası ihlallerine askeri karşılık verilmesini içeren angajman kurallarının uygulanacağı uyarısını yinelemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı